(VIDEO) Cum sunt antrenaţi şoferii din armata Cehiei să mânuiască în derapaje camioanele Tatra 8x8

16 Septembrie 2023, 20:37
Redacţia PiataAuto.md
Armata Cehiei a primit de curând peste 200 de camioane noi, în câteva variaţii 8x8 şi 6x6, plasând şi alte comenzi care sunt în proces de fabricare, într-un program de echipare de urgenţă a armatei naţionale, declanşat în 2022. Odată ce diviziile armatei au atât de multe camioane noi, s-au intensificat şi antrenamentele practice de mânuire ale acestora, pentru ca, cei care conduc, să le deprindă mult mai bine în orice condiţii. Un asemenea antrenament a avut loc de curând la poligonul din Ostrava.
Astfel, şoferii de camioane de armată au fost instruiţi să ţină în control camioanele mari şi grele, cu toate punţile motrice, atunci când acestea pierd complet aderenţa şi întră în derapaj, măiestria fiind de a transforma un derapaj neintenţionat într-unul controlat, pentru a menţine camionul în siguranţă.
Esenţa acestui exerciţiu, pe suprafaţă udată în permanenţă cu apă, e că atunci când intri în această zonă, un mecanism împinge brusc una din punţi spre stânga sau spre dreapta, pentru a provoca un derapaj neaşteptat, iar şoferul nu ştie niciodată în ce parte va surveni derapajul.
Din afară, totul pare a fi un drift nebunatic cu ditamai camioanele 8x8, şi în esenţă asta şi e acest antrenament, doar că totul se face pentru ca cei de la volan să înţeleagă limitele fizice ale camionului şi felul în care acesta poate reacţiona în asemenea situaţii.
Şi dacă ne gândim că majoritatea camioanelor militare Tatra sunt echipate până în prezent cu motoare diesel V8 răcite cu aer, cu un minim de electronică în ele, controlarea fină a acceleraţiei pentru a obţine un derapaj controlat necesită şi mai multă măiestrie!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
3,085
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!