(VIDEO) Un Ford Transit special se întrece cu o maşină de Formula 1, cu două de raliu şi cu o motocicletă din Moto GP

19 Septembrie 2023, 14:13
Redacţia PiataAuto.md
Vehiculele din motorsport sunt puternice şi performante — asta e însăşi esenţa care stă la baza motorsportului. Dar puţine ori vehiculele din diferite discipline ajung să fie comparate direct între ele, pentru a putea înţelege performanţele lor prin comparaţie. Ei bine, una din cele mai prolifice echipe de motorsport, Red Bull, şi-a aliniat de curând la linia de start mai mulţi bolizi din tot soiul de curse, dar şi un Ford Transit special.
Ei bine, bolidul de Formula 1 e un RB8 de 850 CP, din perioada în care aceşti bolizi aveau încă motoare V8, iar aceste maşini au tot fost scoase la lumina zilei în ultimii ani de renumita echipă, inclusiv circulând pe drumuri publice în tot soiul de provocări. Vehiculul are doar 700 kg.
Motocicleta are 270 CP şi doar 157 kg, puterea fiind scoasă dintr-un motor de doar 1,0 litri! Un randament excepţional de putere raportată la cilindree, deci!
Maşina din rallycross e un Peugeot de 600 CP, turboaspirat, cu doar 1.300 kg greutate. Bolidul din WRC e un Ford de 550 CP, într-un sistem de propulsie hibridă şi o greutate proprie de doar 1.260 kg.
Prima cursă s-a desfăşurat între cei 4 bolizi, iar motocicleta a învins detaşat. Au urmat aceleaşi maşini, dar au intrat şi conducători neobişnuiţi cu acele maşini ecuaţie.
În scurt timp, şi-a făcut apariţia şi demenţialul Ford Transit, un bolid cu o putere de 1.500 kW, adică 2.040 CP, adică mai mult decât Rimac Nevera, în timp ce dubiţa cântăreşte doar 1.680 kg! E vorba de Ford SuperVan 4.2, o dubiţă electrică, care era cotată la 1.050 kW sau 1.400 CP când a fost lansată de Ford, dar se pare că cei de la Red Bull fie au greşit cifrele, fie au modificat-o, astfel încât ea a devenit şi mai puternic. Însă ea n-ar reuşit să învingă motocicleta în cursa de mai jos, dar a fost fascinantă cu siguranţă în felul în care a accelerat.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,508
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!