(VIDEO) Un şofer nevăzător a reuşit să conducă un Dodge Challenger cu 198 km/h pe un circuit

28 Septembrie 2023, 18:30
Redacţia PiataAuto.md
Există unii oameni care nu se lasă doborâţi şi descurajaţi, orice le-ar aduce viaţa. Sheldon e unul din ei, deşi e nevăzător. Însă are o pasiune atât de mare pentru maşini, încât şi-a comandat un Dodge Challenger SRT Super Stock pe care l-a primit în acest an. E una din cele mai savuroase maşini, atât în condus, cât şi în sunetul pe care-l scoate, iar Sheldon, apreciază mult mai mult sunetul, în lipsa văzului.
Acesta şi-a dorit să-şi conducă maşina cu toată forţa, aşa că a transportat-o cu ajutorul unor prieteni până la un circuit din Alaska, la un eveniment special dedicat pasionaţilor de asemenea maşini. Pe drumurile publice Sheldon n-are voie să o conducă, însă în asemenea locuri private, special amenajate, cu ajutorul unui prieten, care i-a stat alături şi l-a ghidat, a putut-o face.
Acesta a pus maşina pe o pistă adevărată de drag, în prima sa experienţă plenară de condus a acestei maşini. Prima încercare a eşuat, însă, din cauza unor probleme la sistemul de control al tracţiunii.
Dar a urmat o a doua încercare, însă, în care Sheldon a reuşit să accelereze şi a atins un timp impresionant, de doar 11,5 secunde pe distanţa de 402 metri.
Sheldon spune că îi pare insuficient timpul, pentru că ştie că a retras piciorul de pe pedala de acceleraţie după start, din cauza că a fost dezorientat de pierderea aderenţei maşinii. Dar chiar şi aşa, acest şofer nevăzător a atins 123,18 mile la oră, echivalentul a 198 km/h!
Deşi nu a fost omologat oficial, acesta e de facto un record pentru un şofer nevăzător pentru un circuit. Recordul mondial absolut îi aparţine lui nevăzătorului Dan Parker, care a reuşit să atingă 339 km/h pe un drum lung, în linie dreaptă. Sheldon spune că după ce a condus cu aproape 200 km/h pe circuit, ar vrea să întâlnească pe Dan Parker.
Vezi mai jos toată experienţa lui Sheldon cu Dodge-ul său.
0
2,607
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!