(VIDEO) Autonomia mare e luxul cel mai de preţ la o maşină electrică, spune Lucid în încercarea de a se impune şi mai mult în Germania

6 Octombrie 2023, 13:28
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Lucid Motors încearcă să păşească pe urmele succesului Tesla din Germania, profitând de avansul tehnologic al maşinilor lor electrice, în raport cu cele germane, dar şi de o abordare diferită, debarasată de clişeele clasice. Şi chiar dacă Lucid nu are încă o fabrică în Germania, cum are Tesla, şi abia a inaugurat cea de-a doua fabrică a sa în Araba Saudită, cei de la Lucid au mai deschis de curând unul din magazinele lor în inimile oraşelor germane, mergând pe aceeaşi idee de vinde direct cumpărătorilor, excluzând dealerii din ecuaţie.
Cel mai nou magazin retail, aşa cum îl numeşte Lucid, a fost inaugurat în oraşul Dusseldorf din Germania. E abia al doilea din această ţară, după ce primul a fost inaugurat în Munchen şi a generat o cerere uriaşă din partea germanilor. Asta confirmă încă o dată că problema nu e în lipsa de cerere pentru maşinile electrice din partea germanilor, ci în consistenţa modelelor electrice germane actuale, în marea lor parte. O cotă mare din ele încă mai sunt construite pe platforme comune cu cele cu ardere internă, având tunele centrale în caroserie, care irosesc spaţiul, având motoare puse în locuri care taie apoi din portbagaj şi spaţiul interior şi totodată având capote lungi cu spaţiu irosit, fără măcar un portbagaj frontal creat acolo. Iar arhitecturi de 800V se întâlnesc doar la Porsche şi Audi, în timp ce Mercedes şi VW lansează modele cu putere de încărcare şi tehnologii care păreau impresionante 5 ani în urmă, dar nu şi acum.
În acelaşi timp, Lucid are o arhitectură cu tensiune de până la 900V, şi e renumit pentru maşinile sale cu puteri imense şi mai ales cu cifre de autonomie pe care nici măcar Tesla nu le poate egala deocamdată. Iar asta e cu totul diferit faţă de cei 300-400 km oferiţi de un Mercedes în viaţa reală. La nivel de confort interior şi prestigiu, Lucid pare deja mult mai inovativ şi mai de impact.
Cei de la Lucid au înţeles asta şi au creat şi un video în care le spune inclusiv germanilor că autonomia mare e luxul cel mai de preţ la o maşină electrică, punând accent pe ceea ce niciun model de maşină electrică din Germania nu poate oferi — o autonomie de până la 830 km omologată oficial conform standardelor mai stricte din SUA. Conform ciclului european WLTP, autonomia e omologată la tocmai 883 km! Deci, e o cifră pe care niciun producător german n-o poate egala acum, cu niciun model comparabil!
Şi cucerirea pieţei Germaniei de către Lucid pare să fi pornit într-adevăr cu dreptul, producătorul spunând că cifrele de comenzi au depăşit orice aşteptări, şi anunţând planuri de inaugura noi reprezentanţe în noi şi noi oraşe din Germania. Fără dealeri, fără târguială cu ei la preţ, fără un vânzător la cravată care să te convingă cu vorbe pompoase că maşina e cea mai bună. Dacă vrei să mergi să o testezi — te programezi online şi o faci. Dacă nu, o alegi şi comanzi direct, online, fără măcar să mergi fizic, decât la momentul livrării. Sau şi atunci poţi aranja să ţi-o livreze la birou sau acasă.
Vezi mai jos şi video-ul în care Lucid aminteşte că autonomia e cea mai valoroasă.
0
8,506
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!