(VIDEO) Un şofer de camion vede 3 maşini pe contrasens în faţa sa şi continuă să depăşească neregulamentar, impunându-i pe toţi s-o ia pe acostament

7 Octombrie 2023, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, în ultimii ani maniera de condus a şoferilor de camioane, mai ales a celor care circulă doar în interiorul Moldovei, a scăzut simţitor, ia statisticile accidentelor grave cu implicarea lor confirmă acest lucru. O situaţie surprinsă ieri pe traseul M5 arată cu cât tupeu şi iresponsabilitate pot face manevre periculoase în trafic unii aceşti şoferi.
Totul a avut loc pe traseul M5, în apropiere de localitatea Târnova, aproximativ la mijlocul distanţei dintre oraşele Briceni şi Edineţ. Autorul filmării surprinde iniţial momentul în care, înainte de o zonă de curbă şi un pod, e depăşit neregulamentar de un camion.
În faţa, pe contrasens, în zona podului se văd 3 maşini venind pe contrasens. Însă şoferul camionului nu dă niciun semn că ar vrea să revină pe banda sa, ci continuă să înainteze iresponsabil înainte, încărcat, pe contrasens, peste linia continuă şi într-o zonă de pod, cu bariere metalice alături. Se pare că îi este absolut indiferent de cele 3 maşini din faţa sa, care circulă regulamentar.
Din fericire, toţi cei 3 şoferi au reacţionat rapid şi au tras pe acostament, apropiindu-se la maxim de bara metalică. Însă e o situaţie revoltătoare, pentru că era suficient doar unul din ei să nu reuşească să se ferească din calea celui care încalcă regulamentul de circulaţie, şi putea avea loc o tragedie cu pierderi de vieţi, or, un impact frontal cu un camion frontal care vine cu asemenea viteză nu e o simplă tamponare.
Din păcate, asemenea încălcări pot fi curmate nu doar cu amenzi, ci şi cu retragere neapărată a permisului de conducere, cel puţin pe vreun an. Există un asemenea punct în regulamentul rutier, care permite asta, într-o asemenea situaţie de accident. Şi aici nu mai pot fi aduse nici scuzele că „şoferul are nevoie de permis pentru a-şi întreţine familia”, cum se motivează uneori în instalnţele de judecată, pentru că astfel se spulberă alte familii. Şi tocmai pentru că asta e profesie, ar trebui să există şi standarde mult mai mari şi o conduită corespunzătoare în trafic a şoferilor profesionişti. Ceea ce vedem mai jos a fost la un pas de a lua vieţi omeneşti.

Vezi totul în video-ul surprins de camera de bord.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova
0
4,175
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!