(VIDEO) SuperVan, un Ford Transit electric în esenţă, de 1400 CP, a urcat culmile de Pikes Peak într-un timp record

13 Noiembrie 2023, 13:01
Redacţia PiataAuto.md
Cursa de la Pikes Peak din SUA e una legendară în toată lumea prin dificultatea traseului său cu 156 curbe, care urcă pe munte, la o diferenţă mare de altitudine. Traseul nu are elemente de protecţie, astfel încât accidentele sunt frecvente, chiar BMW publicând recent istoria sa cu un XM care a încercat să stabilească recorduri, ar a suferit o ieşire în decor. Ei bine, şi Ford a vrut să marcheze un nou record, având multe altele în palmaresul istoriei sale de la Pikes Peak. De această dată, însă, a ales să vină cu un bolid SuperVan 4.2.
SuperVan 4.2 e un Ford Transit electric, în esenţă, puternic modificat, venind să aducă o putere demenţială în forma unei dubiţe, continuând o tradiţie lungă a construcţiei de SuperVan-uri la Ford.
De această dată, dubiţa are propulsie electrică, cu 4 electromotoare, câte unul pentru fiecare roată, care însumează 1.400 CP. Dubiţa face uz de o baterie de 50 kWh şi e surprinzător de uşoară, având sub 1.500 kg.
Cu o greutate atât de mică şi o performanţă atât de mare, Ford a reuşit să facă urcarea în doar 8 minute şi 49,682 secunde, ceea ce a însemnat un record în clasa Open.
Vezi toată experienţa de la Pikes Peak cu acest Ford în video-ul de mai jos.
0
1,564
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!