Chatbot-urile cu inteligenţă artificială ChatGPT ale Chevrolet le recomandă clienţilor să cumpere Tesla, Rivian, BMW-uri şi alte maşini

19 Decembrie 2023, 12:48
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că Elon Musk avea dreptate când spunea că tehnologia inteligenţei artificiale ar putea-o lua razna în direcţii greu de prezis şi ar avea nevoie de multe verificări înainte de a fi lăsată să evolueze liber. Mai mulţi utilizatori de internet au descoperit lucruri curioase pe paginile dealerilor Chevrolet din SUA, care au integrate chatbot-uri pe baza inteligenţei artificiale ChatGPT. Se pare că dacă discuţi un pic cu acele interfeţe de inteligenţă artificială şi le întrebi ce maşină ar trebui totuşi să-ţi cumperi, sau care e mai bună, ai mare şanse ca inteligenţa artificială să-ţi recomande să cumperi un Rivian, o Tesla, iar dacă nu eşti foarte focusat spre maşini electrice, atunci poţi să te alegi cu o recomandare să cumperi un BMW, un Lexus, o Toyota, iar Chevrolet nu prea apare în recomandările acelor interfeţe de inteligenţă artificială.
Fără ca primii utilizatori să intenţioneze vreo manipulare a chatbot-ului, acesta a început să le spună despre Tesla Cybertruck şi Ford F-150 Lightning şi despre calităţile bune de offroad ale acestora. Dacă inteligenţa artificială e întrebată care e cel mai bun şi mai fiabil pick-up electric de pe piaţă, acesta răspunde diplomat că greu de definit „cel mai bun”, însă Tesla Cybetruck, Rivian R1T şi Ford F-150 Lightning au generat cele mai bune aprecieri. Chevrolet nici măcar nu e pomenit în discuţie.
Foto: Am încercat şi noi să discutăm cu chatbot-ul de pe site-ul unui dealer Chevrolet din SUA şi iată ce ne-a recomandat

Aşadar, propriul chatbot al Chevrolet le spune clienţilor cât de bune sunt celelalte maşini de pe piaţă, şi consideră că în lista celor mai bune nu e loc de Chevrolet.
Situaţia e similară şi cu întrebări despre alte categorii de maşini, fiind recomandate şi Lexus, şi Toyota, şi BMW, şi chiar Genesis.
Sigur, de aici încolo şi utilizatorii au intrat în jocul de a descoperi noi şi noi răspunsuri, iar unul dintre ei a reuşit să-l facă pe chatbot-ul Chevrolet să-l îndrume cum să comande o Tesla noua. Acesta a distribuit şi pe X/Twitter experienţa sa, iar Elon Musk s-a arătat încântat de răspunsurile chatbot-ului Chevrolet.
Cei de la General Motor au reacţionat rapid în a comunica public că aceste soluţii de inteligenţă artificială sunt soft-uri terţe, integrate în site-urile lor, şi nu sunt programate de ei, motiv din care răspunsurile n-au fost cumva filtrate să recomande preponderent Chevrolet. Şi, se pare că această situaţie, deşi e bizară pentru un dealer prin felul în care pare să le submineze vânzările, nu e decât o mostră de adevăr spus de inteligenţa artifificială, din propriile convingeri despre ce e mai bun.
0
12,774
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!