Genesis a creat un sportcar superb de peste 1000 CP, X Gran Berlinetta, care va exista, însă, doar în formă digitală

4 Decembrie 2023, 12:28
Redacţia PiataAuto.md
Coreenii de la Genesis au prezentat o creaţie numită X Grand Berlinetta, cu o denumire care vine să ne amintească de berlinettele clasice italiene. Noul automobil coreean are un design superb şi dacă ar ajunge în producţie, ar fi probabil un model simbol în industria auto, putând concura cu uşurinţă cu supercar-uri şi hipercar-uri, ba chiar având şi o siluetă mai originală. Doar că noul Genesis va exista doar digital, pentru că a fost creat doar pentru noua ediţie a jocului Gran Turismo, care se va lansa în ianuarie 2024.
Maşina e o creaţie care ar merita titlul de model de colecţie din prima clipă în care ar fi produs. E atât de plină de detalii superbe de design şi soluţii noi şi inovative, încât e păcat că toate aceste idei şi inovaţii au fost puse pe un model ce va figura doar digital. Sau, cine ştie, poate reacţiile publicului îi vor determina pe cei de la Hyundai şi Genesis să-şi schimbe intenţiile?
E la fel de curios că în lumea virtuală a jocului Gran Turismo 7, acest nou model nu e unul cu propulsie electrică, ci hibridă, de parcă Genesis ar fi analizat totuşi toate opţiunile şi pentru o viitoare producţie de serie şi ar fi decis că asta e mai fezabil.
Modelul digital foloseşte o versiune nouă a motorului V6 de pe Genesis, care poate atinge 11.000 rpm şi scoate 870 CP! Electromotorul ajutător mai livrează 201 CP, deci în total vorbim de 1.071 CP!
De ce ar exista o asemenea maşină superbă doar în format digital, dar nu şi în producţia de serie, cel puţin în serie mică?
Probabil asta se vor întreba toţi fanii Genesis, Hyundai azi, dar şi toţi pasionaţii auto, în esenţă. Or, avem atât de maşini create ca zvâcniri de genialitate, încât atunci când vedem una gata creată, cu siluetă şi parametri fascinanţi, e sfâşietor să aflăm că cei care au creat-o nu planifică s-o şi producă.
2
3,664
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!