(VIDEO) Cum arată un garaj cu 40 de maşini clasice americane de colecţie, lăsat moştenire celor 3 fiice ale sale de un pasionat

2 Decembrie 2023, 15:35
Redacţia PiataAuto.md
Unii oameni colecţionează maşini speciale o viaţă întreagă şi tot adună exemplare rare şi frumoase, fiecare cu o poveste în spate. Un pasionat din SUA a adunat în asemenea mod câteva zeci de maşini, toate americane, şi toate cumpărate pe parcursul vieţii când aceste maşini nu erau neapărat de colecţie, ci doar maşini relativ proaspete şi viabile. După ce acesta s-a stins din viaţă, cele 3 fiice ale sale s-au pomenit moştenind toate maşinile, iar 40 dintre ele se află într-un garaj de vis.
Din păcate, fiicele au început a vinde dintre maşinile lăsate de tatăl lor, iar cele 40 sunt cele încă rămase în posesia lor. Video-ul de mai jos e filmat de un prezentator şi agent Hagerty, o companie renumită pentru tranzacţionări de maşini clasice, iar uneori şi de organizări de licitaţii.
Acesta a explorat în detaliu garajul de vis, şi paradoxul e că toate maşinile sunt într-o stare superbă, autentică. Nu sunt poleite la nivel de muzeu, dar cu o uşoară muncă de curăţare ar putea ajunge imediat la acea condiţie de muzeu.
Cele 3 fiice şi-au făcut un soi de distribuire aleatorie între ele a maşinilor, pentru a le putea împărţi între ele. Doar un Camaro Indy 500, cu doar câteva sute de kilometri parcurşi în istoria sa, a fost lăsat unui nepot direct de către pasionatul colecţionar.
În rest, cel mai probabil majoritatea maşinilor vor ajunge să fie vândute, cu speranţa că vor ajunge pe mâini buni. Pentru lumea colecţionarilor de maşini americane, garajul ăsta e ca o descoperire de hangar la pachet, cu 40 de maşini deodată, toate în condiţie superbă.
Iar aici, inevitabil, apare şi un gând mai profund, dacă o asemenea moştenire ar trebui vândută şi disipată în toate zările, chiar şi cu beneficiul banilor obţinuţi, sau dacă poate ar fi fost mai frumos ca ea să fie continuată, transformată într-un muzeu poate sau deţinută şi gestionată de un pasionat la fel de înflăcărat ca şi cel care a adunat această colecţie? Pentru că în garajul de mai jos a pasiunea de-o viaţă a unui om, transpusă în zeci de comori rare. Iar aceste comori ar putea valora şi mai mult. Însă e o dilemă veche de când lumea — dacă cei ce vin din urmă pot preţui şi duce mai departe un bun, sau vând şi risipesc totul. Cu siguranţă există argumente din ambele părţi. Dar totuşi, e păcat să vezi 40 de maşini atât de rare şi atât de bine păstrate, timp de o viaţă, care mâine ar putea să fie împrăştiate prin lume.
Vezi toate maşinile şi tot acest garaj în video-ul de mai jos.
0
3,372
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!