Continental a creat primul display multimedia transparent pentru maşini, încorporat într-o placă de cristal

12 Ianuarie 2024, 10:56
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că ideea de a avea display-uri transparente prinde tot mai mult teren printre producătorii de electronice, ea fiind favorizată de mai multe inovaţii, printre care şi tehnologia MicroLED. Continental a creat primul display multimedia transparent pentru maşini şi semnalează că unele maşini din ierarhia de vârf ar putea adopta în următorii ani un asemenea stil al ecranului central.
Pentru a-i accentua transparenţa, Continental l-a fixat de o planşă de bord cu inserţii de lemn, lăsând astfel textura lemnului să se vadă prin display şi accentuând integrarea organică a acestui display transparent, ca o sticlă, într-o ambianţă de lemn natural.
Mai mult ca atât, display-ul adus la CES 2024 a fost încorporat într-o placă de cristal Swarovski, care face colţurile mai neregulate şi mai organice, dând un aer şi mai hi-tech întregii invenţii.
Ecranul prezentat are 10 ţoli pe diagonală şi foloseşte tehnologie MicroLED, fiecare pixel fiind iluminat separat, ceea ce asigură culori mai vii, contrast mai puternic şi şansa de a putea crea acest efect de transparenţă a sticlei.
Foto: Ecran convenţional actual

Desigur, marele beneficiu ar fi că ecranele mari din maşinile moderne n-ar mai constituie obiecte atât de dominante vizual, ca nişte bariere, care să pară prea mari şi să eclipseze şi viziunea spre drum, şi designul maşini. Fiind transparente şi suspendate, până şi cele mai mari şi mai panoramice ecrane vor avea un aspect mult mai aerat şi mai modern. Aşa că am putea cu siguranţă să vedem asemenea ecrane încurând în maşini.
1
4,305
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!