(VIDEO) Clasica Alfa Romeo Brera avea câteva secrete curioase, printre care şi un motor de 5 cilindri în linie

22 Ianuarie 2024, 17:17
Redacţia PiataAuto.md
Alfa Romeo avea o gamă foarte diversificată cândva, iar Brera era la un moment dat un soi de hatchback desenat în stil coupe, într-o manieră specifică lui Alfa Romeo. Maşina a fost adorată ca şi design, dar părerile vremii o calificau drept mediocră în senzaţii de condus, departe de senzaţiile pe care le promiteau formele sale. Dar se pare că până şi acest model italian aproape uitat deja avea nişte secrete picante şi curioase, printre care şi un motor de 5 cilindri în linie.
În primul rând, unul din secretele mai puţin delicioase e că motorul V6 pe benzină, de 3,2 litri, nu e o formă a renumitului V6 Busso, ci e o motorizare împrumutată de la GM. Foarte mulţi pasionaţi, însă, fac greşeala de a califica acel motor V6 drept Busso şi-i sfătuiesc pe ceilalţi să-l aleagă.
De fapt, motorul picant ar fi unul cu 5 cilindri în linie, doar că, paradoxal, el e unul diesel. E vorba de un motor de 2,4 litri, pus iniţial pe renumita Lancia Thesis, o maşină pentru care au fost create aproape toate motoarele noi.
Şi partea confuză e că Lancia Thesis a folosit un motor V6 de 3,2 litri, iar acel motor era cu adevărat derivat din renumitul motor V6 Busso de Alfa Romeo. Pe Brera şi pe 159, însă, Alfa Romeo a ales un motor de origine General Motors, folosit şi pe Opel, pentru a-l integra mai repede pe platforme compacte, deşi cu un pic mai mult efort ar fi putut să-şi folosească propriul motor delicios.
Ei bine, revenind la motorul cu 5 cilindri în linie, se pare că acesta poate fi alegerea unui cunoscător, deşi e un diesel şi o Alfa cu un diesel nu e tocmai o combinaţie fabuloasă. Cei de la Drivetribe şi-au amintit că Brera e favorita lui Jeremy Clarkson şi au cumpărat una diesel, cu doar 1.700 lire, în încercarea de a o revigora şi de a o face maşina superbă pentru condus, care ar fi trebuit să fie de la început.
Până la asta, maşina a fost explorată ceva mai mult la partea sa inferioară şi a încercat să treacă şi o inspecţie tehnică periodică, fără succes, deocamdată. Dar această tentativăa scos la iveală multe de problemele cronice ale acestui model.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,272
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!