(VIDEO) Două macarale Liebherr au operat în tandem pentru a construi structura unui pasaj de pe centura Timişoara în timp record

5 Februarie 2024, 09:46
Redacţia PiataAuto.md
Acum trei zile, publicam un articol despre o lucrare complexă la construirea unui pod din Germania în condiţii de spaţiu restrâns, cu ajutorul a 3 macarale mobile Liebherr, două din ele funcţionând în tandem, iar a treia ajustând înclinarea unghiulară grinzilor, din cauza înclinării unghiulare a construcţiei podului. Ei bine, lucrare oarecum apropiată ca amploare şi viteză de execuţie a avut loc şi în România, la construcţia centurii Timişoara, acolo unde două macarale mobile Liebherh au operat într-un tandem sincronizat pentru a monta grinzile la pasajul care va trece peste drumul judeţean ce face legătura oraşului cu localitatea Moşniţa Nouă.
Astfel, cele două macarale au fost poziţionate de o parte şi de cealaltă a drumului asfaltat, iar fiecare grindă era livrată pe remorca unui camion, care staţiona pe zona asfaltată a drumului. Remorca avea 7 punţi, apropo, plus alte 3 punţi posterioare ale camionului şi una anterioară, toate pentru a distribui greutatea grinzilor pe un număr mai mare de punţi şi roţi. Fireşte, circulaţia pe drum era închisă pe perioada lucrărilor, maşinile având delimitată o traiectorie ocolitoare.
Operând în tandem, cele două macarale au putut asigura ridicarea eficientă a grinzilor şi poziţionarea lor suspendată în locurile corecte de fixare, chiar şi cu o înclinare mai mare a braţelor de macara.
Fiecare segment de pasaj are 5 asemenea grinzi, iar macaralele au putut să monteze câte 5 grinzi pe fiecare segment din aceeaşi poziţie. Iniţial au fost montate grinzile segmentelor din afara drumului judeţean, iar apoi şi cele de pe segmentul central, care trece deasupra drumului, toată lucrarea durând doar câteva zile. Montarea propriu-zisă pe segmentul de deasupra drumului judeţean a durat doar o zi.
Cei din Timişoara anunţă şi un număr record de muncitori implicaţi la construcţia centurii pe diferite segmente ale ei, dar în total la construcţia centurii muncesc 320 oameni acum.
Dacă la lucrările de structură cu macarale se munceşte doar pe timp de zi, la alte lucrări muncitorii lucrează în ture pentru a asigura o continuitate de 24 ore din 24 a lucrărilor.
Vezi mai jos şi un video cu montarea grinzilor pe pasajul centurii Timişoara cu macaralele Liebherr.

Sursa video: DRDP Timişoara
1
22,730
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!