(VIDEO) Se lucrează şi noaptea la centura Timişoara, pentru a reuşi construcţia acesteia până în iulie

8 Februarie 2024, 09:15
Redacţia PiataAuto.md
Centura sudică a oraşului Timişoara a intrat într-un ritm atât de accelerat de construcţie, încât se poate vedea un tablou rar, în care lucrările au loc şi pe parcursul nopţii, cu utilaje care fac mai ales la lucrări de terasamente. Dacă săptămâna trecută informam despre un pasaj de pe aceeaşi centură, construit în timp record cu două macarale Liebherr în tandem, acele lucrări făcându-se doar pe timp de zi, în ultimele zile CNAIR şi DRDP Timişoara publică regulat imagini cu ritmul accelerat al lucrărilor care se fac şi noaptea. Totul pentru a reuşi finalizarea construcţiei centurii până în luna iulie 2024.
Un termen foarte restrâns, deci, din care a mai rămas mai puţin de jumătate de an, iar după o pauză de lucrări din luna ianuarie, e clar de ce acum companii care asigură lucrările au intrat pe un ritm de lucrări non-stop, în trei ture.
Foto: Lucrări la unul din pasajele centurii Timişoara

Centura Timişoara are o istorie tristă în spate, în care o companie italiană — Tirrena Scavi — fusese contractată iniţial pentru a o construi. Conform acelui contract, lucrările trebuiau finalizate încă în decembrie 2021, însă ritmul lucrărilor a fost mult mai lent şi aceasta nu a depăşit termenul de execuţie. I s-a acordat un al doilea termen, de decembrie 2022, dar italienii nu au respectat nici acel termen extins, ceea ce a determinat CNAIR să rezilieze contractul şi să semneze în iunie 2023 un alt contract. De această dată licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme româneşti SA&PE Construct, Spedition UMB şi Tehnodrade, aceeaşi asociere de firme care a devenit deja renumită pentru un ritm similar de intens de construcţie la autostrada A7 din România.
Astfel, în iunie 2023, la semnarea contractului, progresul lucrărilor era de 58,26%, şi asocierea de firme româneşti a preluat efectiv un şantier nefinalizat, pe care a trebui să-l estimeze, după care să treacă la lucrările necesare pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului. În prezent lucrările au depăşit 65%, iar cei care execută lucrările promit că vor reuşit să ajungă la 100% de execuţie în luna iulie 2024, aşa cum prevede contractul.
Vezi mai jos cum au lor lucrările pe timp de noapte la centura Timişoara.
1
1,915
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!