(VIDEO) Un accident între o dubiţă electrică şi un tractor cu încărcător frontal din Chişinău a fost surprins din două unghiuri

30 Martie 2024, 12:15
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu totul neobişnuit a avut lor ieri în Chişinău, într-o intersecţie semaforizată din sectorul Botanica. O dubiţă electrică a fost lovită din plin de un tractor cu încărcător frontal, ia accidentul a fost surprins din două unghiuri, indicând că unul din şoferi a pornit prea devreme, când semaforul era roşu, iar celălalt a fentat legile fizicii trecând un pic prea târziu intersecţia.
Aşadar, şoferul dubiţei electrice, care aparţine unei reţele de magazine de piese auto, pare să iasă dintr-o zonă adiacentă exact înainte de intersecţie, fapt care ar fi putut să-i bareze vizorul asupra semaforului şi, cel mai probabil, acesta s-ar fi orientat în mod greşit după momentul când semaforul de pietoni s-a făcut roşu, cu câteva secunde mai devreme, şi astfel a intrat în momentul nepotrivit în intersecţie, atunci când semaforul său era încă roşu.
În intersecţie, tractorul cu încărcător frontal, care venea de pe strada perpendiculară, a încercat să frâneze de urgenţă, dar un asemenea vehicul nu poate opri la fel de repede, aşa că tractorul a lovit dubiţa cu încărcătorul său frontal, deteriorând-o semnificativ.
Deşi dubiţa e una electrică, aceasta nu a avut vreo manifestare atipică după accidentul cu tractorului.
Imaginile publicate din celălalt unghi, am intersecţiei din care venea tractorului, arată că acesta a accelerat la vedea verdelui intermitent şi a trecut linia pe galben. Traversarea linie pe galben e permisă de regulament, însă cu ideea de finaliza o manevră, pentru a nu frâna brusc, nu accelerând. Iar când conduci un ditamai tractor care are o cu totul altă dinamică a forţelor, probabil nu-ţi doreşti să accelerezi în ultimul moment pentru a intra astfel în intersecţie, la limită.
Dar, totuşi, şoferul de tractor a intrat anume aşa şi în cele din urmă accidentul s-a produs. Pur regulamentar, e aproape sigur că şoferul dubiţei va fi declarat vinovat, pentru că a fost cel care a intrat în intersecţie pe roşu şi n-a permis finalizarea manevrei tractorului.
Vezi totul în video-l de mai jos.
0
1,402
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!