Poliţia din Moldova are noi tipuri de maşini capcană nemarcate, ca în Germania, care te pot opri în trafic

16 Aprilie 2024, 10:28
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova are noi tipuri de maşini capcană, nemarcate, după exemplul poliţiei din Germania, care pot circula neobservate în trafic şi pot fixa încălcări, oprindu-te în trafic. O asemenea maşină a fost observată ieri de câţiva şoferi, cât staţiona la o benzinărie.
Anterior, poliţia anunţase despre automobile capcană cu sisteme de camere video la 360 grade, care pot fixa automatizat o mulţime de încălcări din jur, la mai multe maşini simultan, de la depăşiri de viteză la lipsa centurii, eşuări de cedare a trecerii pentru pietoni, şi ignorări de marcaje. Acele maşini nu sunt prevăzute să oprească alte automobile în trafic în mod normal, ci doar să fixeze în mod automatizat încălcările.
Foto: Capturpă din sistemul de camere video la 360 grade, anunţat anterior

Skoda Octavia văzută ieri, însă, nu are un asemenea sistem automatizat, ci funcţionează ca un echipaj de poliţie într-o maşină nemarcată. Desigur, există şi aici sisteme electronice care pot fixa încălcările, dar echipajul poate aprinde girofarul discret şi poate trage pe dreapta acel şofer, pentru amenzi aplicate imediat.
Astfel, totul poate funcţiona ca în Germania, când la un moment dat un automobil aparent obişnuit şi civil îţi poate aprinde un girofar discret cu mesajul să-l urmezi, după care eşti tras pe dreapta la prima ocazia şi verificat sau amendat.
În cazul Moldovei, e vorba doar de girofare discrete, fără panouri cu text, dar esenţa e aceeaşi, fiind vorba de maşini civile, precum Skoda Octavia albă văzută ieri, cu plăcuţe de înmatriculare obişnuite, care nu ies în evidenţă cu nimic la prima vedere şi doar când poliţia constată o încălcare, maşina îşi aprinde girofarele şi te trage pe dreapta.
Am solicitat poliţiei mai multe informaţii despre aceste automobile. Poliţia ne-a confirmat că e vorba de maşini cu echipa ale Inspectoratului Naţional pentru Securitate Publică, care sunt dotate inclusiv cu radare. Cei de la poliţie ne-au informat că deţin mai multe asemenea maşini nemarcate, iar mărcile şi modelele sunt diferite, nu doar Skoda Octavia. Lista exactă a modelelor şi numărul lor e ţinut în secret de poliţie, tocmai pentru a fi mai greu de identificat în trafic.
2
2,122
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!