(VIDEO) Un tânăr de 28 de ani din Italia e omul care a creat unul din cele mai frumoase modele restomod Alfa Romeo din zilele noastre

22 Mai 2024, 12:53
Redacţia PiataAuto.md
În zilele noastre maşinile aproape că nu se mai produc manual nicăieri în lume, cu mici excepţii ale unor părţi din procesul de fabricaţie, în unele cazuri. Însă există câţiva producători mici entuziasmaţi de modele clasice şi convinşi că o iteraţie modernă a acestora poate fi un model genial, iar printre ei se numără şi Riccardo Quaggio, un tânăr de 28 de ani din Italia, care a fondat compania Totem Automobili şi care, împreună cu mica sa echipă, produce cu adevărat manual unul din cele mai frumoase modele restomod Alfa Romeo din zilele noastre, Totem GT Super.
Maşina e inspirată din modelul clasic Alfa Romeo GTA, iar despre lansarea acestui restomod scriam acum 2 ani şi jumătate, când fusese creat întâi un exemplar electric de pre-producţie, apoi şi unul similar celui despre care vorbim azi, cu motor V6 twin turbo. A mai durat ceva timp până aceste maşini au ajuns în producţie, dar anul trecut acest fapt s-a întâmplat şi cumpărătorii din întreaga lume şi-au început a primi aceste bijuterii.
Larry Chen, protagonistul pasionat de maşini clasice al unui canal de YouTube, a mers în atelierul Totem Automobili din Italia, pentru a-l descoperi pe omul din spatele acestei companii, dar şi felul în care această maşină e produsă.
Motorul V6 twin turbo de sub capotă e unul de 2,9 litri şi vine de pe modelele curente Alfa Romeo, doar că acesta poate avea mai multe variaţii de putere, între 560 şi 620 CP. Şi aici sfârşesc componente fabricate industrial, deşi şi motorul e modificat manual până la instalare ape maşină.
Întreaga caroseriei e redesenată faţă de original, fiind şi mai mare şi mai lată, deci toate piesele sunt produse din nou şi toate sunt din fibră de carbon.
S-a optat pentru o cutie transaxle, montată în apropierea roţii spate, iar suspensia e formată din componente proiectate şi produse de micuţa companie italiană prin CNC, sau strunguri cu comandă numerică computerizată. Sunt acele maşinării care pot primi proiecte tridimensionale digitale, pe care să le ştanţeze până la forma exact necesară. Asta permite ca un singur utilaj să poată fabrica o mulţime de piese de serie mică, fără nevoia matricelor şi a unui utilaj separat pentru fiecare component.
Utilajele CNC nu sunt o noutate în lumea auto, ele fiind folosite chiar şi de echipele din Formula 1, dar e o noutate să aflăm că o micuţă companie din Italia a proiectat practic singură fiecare piesă dintr-o nouă maşină şi o produce cu forţe proprii. Pentru că prin CNC la acest restomod Alfa sunt fabricate aproape toate componentele imaginabile!
Şi toate sunt asamblate manual pe maşină, de asta fabricarea unui asemenea automobil durează cam o lună, deşi la el munceşte o întreagă echipă. Şi toate aceste proiectări au fost făcute fie direct, fie sub îndrumarea directă a acestui tânăr de 28 de ani, care e sufletul şi motorul acestui companii superbe din Italia. Şi, apropo, toate componentele sunt fabricate în Italia, pentru el fiind deosebit de important ca maşina finală să fie fabricată complet local.
Este deci, un tânăr excepţional, cu o pasiune şi o pricepere cam unică în lume, or, puţini tineri la 28 de ani pot spune că sunt în stare să proiecteze şi să pună în producţie, fie ea şi de serie mică, o întreagă maşină, cap-coadă! Iar ceea ce creează el sunt nişte maşini care vor ajunge să valoreze multe milioane în viitor, fiind obiecte căutate de colecţie!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
11,633
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!