În Moldova podurile pot fi construite aproape la fel de repede ca-n China? Jumătate din grinzile podului de pe şoseaua Balcani, instalate în doar câteva zile

26 Iunie 2024, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) din Moldova, cea care gestionează procesele de reparaţii şi construcţie a obiectelor de infrastructură rutieră, raportează un progres record la cea mai complicată parte a lucrărilor pentru podul de pe şoseaua Balcani, de lângă Chişinău, pod care e construit de la zero după ce podul anterior a fost demolat. În doar câteva zile, au fost instalate jumătate din grinzile mari ale noului pod.
Mai exact, vorbim de grinzi de 18 metri lungime, care sunt instalate cu ajutorul unei macarale mobile Liebherr. Săptămâna trecută anunţam despre faptul că lucrările la acest pod au ajuns la etapa de montare a grinzilor, după ce anterior fuseseră făcute lucrări la fundaţia coloanelor şi turnarea acestora şi a elementelor ce le unesc şi urmează să susţină grinzile.
Foto: Imagine de la startul montării grinzilor, de săptămâna trecută

Acum, după doar câteva zile, ASD anunţă că 16 grinzi din cele 32 prevăzute sunt deja montate, la momentul zilei de ieri. Desigur, asta înseamnă nu doar ridicarea lor cu macaraua, ci şi si fixarea corectă a acestor de structura podului, întrucât ele sunt pare din construcţia de bază, structurală, a acestuia.
Foto: Jumătate din grinzile podului, deja instalate, în această săptămână

Pe plan longitudinal, între aceste grinzi există armătură fixată de acestea, care va servi drept element de susţinere pentru viitorul strat carosabil.
Un asemenea progres, cu până la 4 grinzi mari pe zi instalate la un singur pod, e un record pentru Moldova, şi aproape că ne aminteşte de ritmul de construcţie din China a unor obiecte mari de infrastructură.
Într-un asemenea ritm, peste încă 4-5 zile lucrătoare toate grinzile podului vor fi instalate şi se va putea trece la ultimele etape de construcţie a stratului de susţinere a carosabilului, turnarea carosabilului, şi fixare a elementelor ce conturează marginile podului, precum balustradele, alături de elementele de scurgere, bariere, indicatoare, etc.
0
21,871
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!