(VIDEO) Compania germană HWA a reconstruit cu tehnologii moderne legendarul Mercedes 190E Evo

20 Iunie 2024, 14:56
Redacţia PiataAuto.md
Într-o lume în care actualul Mercedes-AMG C63 are un motor de 4 cilindri ajutat de electromotoare, iar sunetul lui plăpând natural trebuie compensat cu unul modulat, adevăraţii pasionaţi îşi caută tot mai des refugiu fie în ultimele maşini consistente care au mai rămas pe piaţă, fie în maşini clasice, aşa cum erau ele odată sau condimentate cu tehnologii moderne. Ei bine, compania germană HWA, una cunoscută pentru contribuţiile sale inginereşti în diverse proiecte profunde, a reconstruit acum cu tehnologii moderne legendarul Mercedes 190E Evo.
De fapt, la bază a stat drept inspiraţie modelul 190E 2.5-16 Evo II, care avea un motor legendar, elaborat de Cosworth pe atunci. Doar că noua maşină, deşi arată în mare parte similar, e total reconstruită cu piese noi, cu excepţia câtorva piese de şasiu.
Foto: Modelul original Evo II

Până şi geamurile sunt noi, de formă corectă, dar un pic mai mari în perimetru, ceea ce le permite să fie încleiate prin metode moderne, în loc să tea fixate pe cauciuc flexibil, ca la modelul clasic.
Şi pentru că exemplarele Evo sunt atât e rare şi preţuite de colecţionari, cei de la HWA îşi fac transformările pe baza exemplarelor normale de Mercedes 190E, care trec apoi prin toate transformările, inclusiv reconstrucţia din fibră de carbon a părţilor de caroserie, iar componentele de structură sunt construite din aluminiu, având zone de deformare moderne, pentru a avea standarde de siguranţă contemporane.
Aripile sunt mai evazate, pentru că şi garda la sol şi poziţiile roţilor s-au modificat, de rând cu ecartamentul. De fapt şi ampatamentul a fost mărit cu 50 mm, pentru a fac loc unui nou motor. Şi, desigur, şi arhitectura suspensiei e diferită, cu dublu braţ.
Noul propulsor e un V6, dar la fel de curios e şi faptul că cei de la HWA au decis să monteze cutia de viteze pe puntea spate, într-o cutie transaxle. Cutia e manuală, cu 6 trepte, apropo.
HWA nu spune exact ce motor V6 de Mercedes foloseşte, însă cei de la Top Gear sugerează că ar fi vorba de propulsorul M276, de 3,0 litri turbo. Puterea minimă livrată e de 450 CP. Greutatea finală a rămas identică, la circa 1.350 kg, la fel ca şi originalul Evo, în ciuda atâtor componente noi.
Ei bine, cei de la Top Gear au reuşit la final să şi pornească acest motor, care sună pur şi simplu superb.
E, aşadar, o creaţie absolut excepţională, care ar da fiori oricărui pasionat auto. Şi e acea combinaţie care arată ca o maşină clasică, păstrează mult din spiritul original, dar totodată are siguranţă şi fiabilitate modernă, dar şi performanţe ameţitoare, codimentate cu un sunet pe măsură.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,619
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!