(VIDEO) Ploile abundente din ultimele zile au transformat mai multe străzi din Chişinău în râuri, la propriu

15 Iunie 2024, 10:04
Redacţia PiataAuto.md
Expresia străzilor transformate în râuri e folosită frecvent de presă atunci când se relatează despre ploi mai puternice, dar de această dată, după mai multe zile de averse abundente, unele străzi din Chişinău chiar ajuns să devină adevărate râuri cu debit masiv de apă, făcând imposibilă înaintarea pe ele cu maşina sau în calitate de pieton.
Imaginile alăturate au fost surprinse ieri pe strada Ion Inculeţ din Chişinău, o stradă care are două părţi în pantă, care coboară spre o zonă mediană mai joasă.
Anume în apropiere de această zonă centrală debitul de apă a devenit atât de mare, încât maşinile au fost nevoite să oprească, chiar şi SUV-urile mai înalte. A oprit şi autobuzul care ar fi trebuit să circule pe aici.
Situaţii similare s-ar remarcat şi pe alte străzi din centrul Chişinăului, situate în pantă, chiar şi acolo unde în mod normal nu există probleme cu scurgerile de apă, nici măcar la ploi puternice.
Despre străzile care sunt inundate în mod clasic aproape că nici nu mai merită să le pomenim, acestea devin lacuri temporare în asemenea cazuri.
La capitolul acţiunilor clare ale serviciilor municipale, care să ajute la minimizarea acestor efecte, vedem deschideri de guri de canalizare, şi eventual curăţări manuale ale nămolului adunat în acestea, care împiedică scurgerea. Se acţionează, însă, acolo unde situaţia devine critică, nu preventiv.
În ultima săptămână a fost imens şi numărul copacilor doborâţi de ploi şi vânturi în Chişinău, cu multiple distrugeri provocate de acestea.
Vezi mai jos cum arăta strada Inculeţ ieri.
0
1,169
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!