(VIDEO) Un youtuber a explorat alături de un mecanic noul Cadillac Lyriq electric, pe care l-a cumpărat în schimbul lui Tesla Cybertruck

26 Iunie 2024, 14:07
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că valul imens de agitare pe piaţă pe care l-a creat Tesla Cybertruck la lansarea sa începe să-şi piardă din intensitate, întrucât preţurile la mâna a doua încep deja să se tempereze, în ciuda faptului că oferte sunt încă foarte puţine, fiind împiedicate de contractele pe care Tesla le semnează cu cumpărătorii, cu riscul de a-i bloca pe aceştia de la a-şi mai cumpăra vreo Tesla vreodată dacă revând prea repede un Cybertruck. Odată ce preţurile au început a scădea la mâna a doua şi se aşteaptă lansările versiunilor incipiente mai ieftine, devalorizarea maşinilor deja cumpărate e foarte aproape, iar asta l-a motivat pe un youtuber de SUA, să facă tot posibilul să scape de Cybertruck-ul său înainte ca asta să se întâmple. L-a dat la schimb pentru un Cadillac Lyriq electric şi a început să-l exploreze împreună cu un mecanic.
Noul model electric Cadillac e construit pe noua platformă de modele electrice a GM, care poate face uz de bateriile Ultra şi de tehnologie de 800 volţi sau 400 volţi, în funcţie de model. Ea se anunţă drept o platformă dezvoltată de la zero pentru maşini electrice.
Fiind inspectată mecanic, suspensia noului model nu pare sofisticat în nici un fel, ci doar ranforsată pentru greutatea mai mare a maşinii. În rest, lipsesc soluţii pneumatice sau cel puţin ajustarea pe bază magnetică pe care o are Cadillac pe alte modele.
În faţă, sub capotă, nu e niciun spaţiu de depozitare, iar dacă scoţi capacul, spaţiul e destul de gol acolo, cu doar câteva elemente de răcire pentru baterie şi pentru habitaclu şi un invertor pentru sistemului electric, alături de o baterie simplă de 12 volţi.
Se pare că maşina are şi câteva scăpări de calitate şi concepere, cum ar fi liniile lucioase de plastic acoperit cu crom de pe planşa de bord şi volan, care reflectă lumina direct spre ochii şoferului şi-l orbesc.
De asemenea, cotiera era atât de prost fabricată, încât un strat al său s-a desprins de celălalt, pentru că magnetul care o ţinea închisă era mai puternic decât adezivul dintre cele două straturi ce trebuiau să stea lipite toată durata de viaţă a maşinii.
Ținuta de drum a maşinii e foarte moale şi confortabilă, însă, chiar şi într-o versiune mai elementară cu tracţiune spate, nu integrală.
Per total, youtuber-ul şi mecanicul său tot sugerează că acest model electric Cadillac ar fi mai calitativ şi mai bine gândit decât Tesla Cybertruck, deşi e clar că sunt scăpări, iar în arhitectura maşinii sunt spaţii goale inutile, nefolosite, care lipsesc în cazul Tesla.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,733
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!