Poliţia din Australia a sechestrat un Lamborghini de la un proprietar asistat social cu alocaţii pentru şomaj

27 August 2024, 12:06
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Australia a raportat un caz aproape incredibil în care un cetăţean asistat social cu alocaţii pentru şomaj s-a dovedit a fi şi proprietarul unui Lamborghini şi a unei motociclete Harley Davidson, iar acestea i-au fost confiscate de poliţie pe un caz de suspectare de fraudă a sistemului de beneficii sociale. Bineînţeles, proprietarul este acum suspectat şi de evaziune fiscală şi îmbogăţire ilicită, întrucât din 2019 încoace figura drept un şomer şi solicitase alocaţii de la stat pentru a fi susţinut „într-o perioadă dificilă a vieţii sale”.
Şi în timp ce statul australian i-a plătit alocaţii de şomaj timp de 5 ani, acesta avea doar în garajul său şi în safeuri o avere de cel puţin jumătate de milion de dolari, inclusiv exemplarul de Lamborghini Huracan menţionat mai sus, un Harley Davidson V-Rod personalizat şi multiple bijuterii şi pietre preţioase.
Poliţia şi divizia de crimă organizată a intervenit cu un raid acasă la „şomer”, în Parramatta, o localitate situată la vest de oraşul Sydney. În cadrul acelor percheziţii au şi fost descoperite toate obiectele, iar şomerul de 39 de ani nu a putut explica provenienţa lor sau a banilor pe care şi le-a cumpărat.
Poliţia spune că suspectează că maşina a fost implicată şi în alte acte ilicite şi investighează în detalii acest caz.
Autorităţile australieni vor calcula suma exactă de alocaţii care i-a fost plătită timp de 5 ani, iar „şomerul ” are şanse să primească o notă de plată pentru rambursarea sumei integrale, cu dobândă calculată, pe lângă răspunderea penală pe care o are de înfruntat. Desigur, pentru averea nejustificată acesta riscă şi recalculări de impozite, astfel încât cel mai probabil tot ce i-a fost sechestrat acum va fi vândut într-un final la licitaţie pentru a răscumpăra pagubele produse statului australian.
Iar şomerul va înfrunta şi acuzaţiile de fraudă, evaziune şi eventuale conexiuni cu crima organizată.
3
3,250
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!