Un transport agabaritic neobişnuit, cu un avion transportat de câteva camioane, a avut loc astă noapte în Chişinău

13 August 2024, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Transporturile agabaritice sunt prin însăşi esenţa lor neobişnuite, dar şi între acestea pot exista utilaje sau elemente constructive relativ frecvente sau obiecte cu totul neobişnuite, precum submarinul din Germania, transportat timp de câteva săptămâni cu camioanele. Astă noapte un avion a fost transportat cu mai multe camioane şi remorci de la aeroportul Chişinău spre periferia capitalei.
Avionul este, din câte se poate înţelege din imagini, un Ilyushin IL-18 — unul din cele mai cunoscute avioane de pasageri, care avea şi versiuni cargo, la vremea sa, mai ales în regiunile sovietice de atunci. Modelul a fost produs între 1957 şi 1985. Acesta avea 4 motoare de 4.250 CP fiecare, care propulsau direct elicele cu o turaţie constantă.
Avionul transportat astă noapte prin Chişinău a fost plasat pe câteva camioane, fuzelajul fiind separat de aripi şi ampenaj, iar aceste elemente fiind transportate de alte camioane în acelaşi convoi.
Operaţiunea de transport agabaritic a fost asistată de poliţie şi a durat câteva ore, traversând întregul oraş spre regiunea Calea Ieşilor.
Conform poliţiei, avionul casat a fost transportat pentru a fi transformat într-un local de agrement de către o companie din Moldova.
Anterior, un proiect al parcului La Izvor din regiunea Calea Ieşilor conţinea ideea unei cafenele la bordul unui avion expus la o margine de parc. Cel mai probabil, aceeaşi companie a ajuns acum să-şi transpună în realitate idea de mai de demult.
2
2,514
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!