(VIDEO) Cum arată lucrările la autostrada A7 din România în prezent, în perioada în care se fac cele mai complexe construcţii

5 August 2024, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 din România continuă a fi exemplul emblematic al unui ritm consecvent şi bine organizat al lucrărilor la ea, cu sute de muncitori şi utilaje înrolate pe fiecare din sectoarele ei, pe toată distanţa celor 320 km de autostradă la care se lucrează. Pe unele porţiuni mai simple lucrările sunt avansate până la nivelul fâşiior lungi care au fost deja asfaltate, în timp ce pe alte porţiuni acum se fac cele mai complexe construcţii de poduri, pasaje şi noduri rutiere. Autorul unui canal de YouTube a filmat de curând starea actuală a lucrărilor pe cea mai mare parte a segmentelor autostrăzii A7.
Pe lotul 1 încă mai există locuri în care se fac forările pentru viitorii piloni, iar alături se tasează terenul pentru a-l pregăti de viitoarele construcţii, în special în zona Filipeşti.
În regiunea Garoafa, însă, în groapa de împrumut, de acolo de unde e preluat temporar solul necesar construcţiei din preajmă, muncesc zeci de utilaje în permanenţă, iar toată zona pare un muşuroi de furnici.
Sunt multiple excavatoare care nu opresc niciodată şi cu camioane într-un ciclu continuu de încărcare şi plecare mai departe.
Pe locul 2, între Domneşti-Târg şi Adjud, se fac lucrări complete la pasajul peste DN2 şi calea ferată M500.
Aici lucrările au ajuns la turnarea structurilor integre care vor susţine viitorul pod, iar numărul de utilaje şi muncitori e din nou impresionant.
Pregătiri de lucrări complexe se fac şi în ale regiuni cu teren mai dificil la autostrada A7.
O mulţime de transporturi agabaritice au livrat în zona lucrărilor grinzi imense pentru viitoarele moduri, iar alte macarale Liebherr de mare capacitate sunt cele care manevrează aceste grinzi.
În apropiere de nodul rutier Roman, spre exemplu, se munceşte cu excavator Caterpillar 352F, unul din top 3 modele de excavatoare mari de la Caterpillar, cu o cuvă de 3,3 metri cubi, care poate săpa până la 11,7 metri adâncime. Un asemenea excavator are nevoie de doar 4 mişcări pentru a umble bena unui camion.
Autostrada A7 are termenul de finalizare a lucrărilor setat pentru anul 2025, dar există câteva porţiuni care ar urma să fie deschise în acest an.
Per total, în România acum sunt în lucru 761 km de autostrăzi şi drumuri expres. Până la sfârşitul anului 2024, se planifică finalizarea şi inaugurarea a 198,14 km de autostrăzi şi drumuri expres, cifră care va face din acest an unul record, până când anul 2025 va surclasa cu siguranţă acest record. Aproape 130 km din cei 198,14 din 2024 îi revin autostrăzii A7, prin urmare pentru anul viitor rămân minim 190 km care urmează a fi finalizaţi şi inauguraţi doar pe A7.
Vezi mai jos şi imaginile cu lucrările curente la autostrada A7.
1
5,356
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!