(VIDEO) Cum se munceşte în prezent la drumul expres DEx12, supranumit şi autostrada Ford din România, pe tronsonul 4, care ar trebui să fie gata în acest an

28 August 2024, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Drumul expres DEx12 din România, deşi nu va avea statut oficial de autostradă, e unul de o importanţă deosebită pentru a avea infrastructură modernă până la locul amplasării fabricii Ford din Craiova, motiv pentru care e şi supranumit autostrada Ford. Dar, dincolo de asta, drumul va fi unul care să îmbunătăţească viaţa tuturor locuitorului din sudul şi sud-vestul României, dar şi a celor care tranzitează zona, prin urmare e şi din cele mai aşteptate proiecte. Tronsonul 4, cel care porneşte de la Coloneşti şi conectează DEx12 cu autostrada A1, are o lungime de 31,88 km şi ar trebui să fie gata în acest an. Autorul unui canal de YouTube din România, specializat în filmări ale lucrărilor de infrastructură, a filmat de curând stadiul actual al lucrărilor de pe acest tronson.
Din video se poate vedea că, cel puţin în apropiere de nodul cu A1, construcţia lui DEx12 e încă departe de finalizare. Există zone unde nu e tasată nici măcar întreaga lăţime a drumului, iar micile poduri abia pionii instalaţi.
Se fac lucrări şi la joncţiunile şi mai mari, dar din nou, etapa e una ce nu pare foarte apropiată de o eventuală asfaltare finală şi inaugurare peste câteva luni.
Un pic mai la sud de localitatea Oarja, însă, DEx12 are o formă mult mai evoluată, lucrările fiind în mod clar la o etapă mai avansată.
Terenul e pregătit pentru aplicarea straturilor superioare, podurile au deja grinzile montate, iar mai la sud apar şi fâşiile de asfalt.
Mai departe există şi alte poduri şi joncţiuni la care se lucrează, dar pe aceste segmente mult mai mare şi numărul de utilaje şi oameni implicaţi la acele construcţii.
Pe măsură ce filmarea drumului expres evoluează spre sud, gradul de lucrări la acesta pare tot mai avansat, unde porţiuni având deja şi elemente finale de infrastructură montate, precum stâlpii de iluminat.
Pe asemenea porţiuni, nu există îndoială că drumul ar putea fi complet până la sfârşitul acestui an. Însă, analizat în întregime, acest termen de inaugurare mai poate naşte cu siguranţă îndoieli. Constructorul de aici e acelaşi ca şi la autostrada A7, unde se lucrează într-un ritm exemplar, deci ar putea exista şi aici salturi impresionante în ritmul porţiunilor care au un grad mai incipient de realizare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,861
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!