(VIDEO) Mercedes-AMG S63 vs Audi S8 vs BMW i7 M70, sau cât de graţioase şi performante mai sunt limuzinele de top în zilele noastre

27 August 2024, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Probabil mai mult de jumătate dintre noi ar avea ceva de spus despre decadenţa din design al modelelor de top care formau cândva liga superioară a triadei premium — Mercedes S-Class, BMW Seria 7 şi Audi A8. Acestea pur şi simplu nu mai sunt la fel de somptuoase şi graţioase în design, nu mai impun aceeaşi prezenţă pe stradă şi nu mai redau statutul privilegiat la proprietarului său. Şi se pare că foarte mulţi potenţiali cumpărători din jurul lumii au aceeaşi impresie, întrucât abia câteva zile în urmă scriam că Mercedes a redus la minim producţia lui S-Class, la doar o tură pe zi, iar vânzările sunt practic cele mai slabe din anii 90 încoace. Mai slabe de atât au fost doar în criza din 2009, dar nu cu mult. Până şi în anii 90, când S-Class era mult mai scump decât media automobilelor, modelul era vândut mai bine. De curând protagoniştii unui canal de YouTube din Canada au adus faţă în faţă ipostazele cu performanţe supreme ale celor trei modele, pentru a le compara între ele.
Aceştia încep prin a remarca cât de grele au devenit cele trei maşini în zilele noastre, mai grele decât şi-ar putea cineva imagina în combinaţie cu noţiunea de performanţă.
Până şi Mercedes-AMG S63 a devenit un plug-in hibrid în zilele noastre, iar asta face ca în portbagaj să nu mai poţi pune nici două valize mari de aeroport. În schimb, maşina e super performantă în linie dreaptă, fără îndoială, prinzând prima sută în puţin peste 3 secunde.
Youtuber-ii se plâng pe cutia de viteze a lui S-Class că aceasta schimbă treptele cu smunciri mari, mai ales din treapta 1 în 2 şi mai ales în regimul Sport Plus. În schimb senzaţia de condus e mult mai brută decât ar aştepta oricine de la un S-Class, diferenţiindu-l clar în zona sportcar-urilor AMG.
Suspensia e dură, mai ales pe asfalt un pic mai denivelat, iar zgomotul de rulare e neobişnuit de mare pentru un S-Class. Şi, deşi maşina e mut mai puternică decât generaţia anterioare şi-şi livrează cuplul instant datorită sistemului hibrid, ea cântăreşte mult mai mult, ajungând la 2.595 kg de masă proprie, iar astfel raportul de putere/greutate e practic neschimbat faţă de generaţia anterioară.
BMW Seria i7 M70 xDrive e şi mai greu de atât, însă, pentru că e un model compet electric şi ajunge să cântărească 2.808 kg la gol! Da, în multe regiuni noua Serie 7 nu se mai vinde cu motoare cu combustie. Având şi cu peste 140 CP mai puţin, ar fi firesc ca limuzina celor de la BMW să fie mai lentă, doar că ea nici nu pretinde a fi un M7, ci doar un model M Performance.
Doar Audi S8 a mai rămas echipat cu un motor V8 twin turbo fără electromotoare. Datorită acestui fapt, e ceva mai uşor, la 2.325 kg.
Într-o competiţie directă, Mercedes a învins, urmat de BMW şi apoi de Audi, deci exact aşa cum ar fi fost predictibil după ierarhia cailor putere.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
2,546
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!