(VIDEO) Toate cele 8 generaţii de VW Golf GTI s-au întrecut între ele, arătând elocvent cum a evoluat performanţa, greutatea lor şi preţul

31 August 2024, 17:07
Redacţia PiataAuto.md
VW Golf a fost la un pas de a fi pensionat într-o decizie care era cântărită de germani acum 1-2 ani, dar până la urmă a scăpat de ghilotină şi mai rezistă, recăpătându-şi din nou ceva mai mult popularitate. A reuşit să ajungă la aniversarea a 50 de ani de istorie, iar una din cele mai frumoase părţi din istoria sa o reprezintă versiunile GTI. Britanicii au adunat toate cele 8 generaţii de GTI la un loc şi le-au pus a o întrecere directă
Puse alături, cele 8 maşini au arătat elocvent cum a evoluat puterea lui Golf GTI între timp, de la cei 110 CP ai primei generaţii până la cei 265 CP ai ultimei generaţii.
Odată cu asta, şi cu multe echipamente de siguranţă, adăugate între timp, a evoluat şi greutatea maşinilor, de la 810 kg la prima generaţie, până la aproape 1.400 kg la ultima generaţie.
Desigur, şi preţul a evoluat într-un mod similar, de la doar 6.500 lire sterine pentru prima generaţie GTI, până la 39.000 lire pentru cea actuală. Desigur, o mare parte din această evoluţie a cifrelor e cauzată de inflaţia din acest răstimp.
În fine, cele 8 maşini au fost apăsate intens pe pedala acceleraţiei şi, fiind toate într-o stare bună, din garajul VW, au putut să-şi dezlănţuie performanţa foarte aproape de modul în care au fost gândite în original.
Iniţial, au concurat primele 4 generaţii şi Golf IV a învins detaşat, deşi ierarhia nu a urmat exact cursul generaţiilor, mai aducând şi surprize.
Apoi, la ultimele 4 generaţii, lucrurile au fost mai predictibile, ierarhia urmând scara timpului, cu ultima generaţia ajungând prima, fiecare fiind generaţii fiind urmată de predecesorul său.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,366
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!