(VIDEO) Trei exemplare Brabus, toate de 900 CP, dar create pe bază de Porsche şi Mercedes-AMG, s-au întrecut între ele

10 August 2024, 13:15
Redacţia PiataAuto.md
Brabus e de câteva decenii încoace cel mai cunoscut nume din lumea tuning-ului, pentru că are una din cele mai consistente abordări în modificările pe care le face. Unii ar putea spune că Brabus e singurul care face lucrurile la nivel unui producător auto, mult mai mult decât ceea ce înţelegem prin tuning. Iar alţii ar putea spune că de fapt, Brabus a rămas cam singurul care face tuning adevărat, în timp ce toate celelalte ateliere s-au transformat în mici companii de soft la motoare şi design 3D ale unor piese adiţionale. Brabus are o istorie formidabilă încă de la începuturile sale, iar în ultimi ani Brabus a luat-o pe noi căi, odată cu preluarea afacerii de către cei doi fii ai fondatorului. Acum Brabus nu mai modifică doar Mercedes-uri, ci şi exemplare Porsche şi Rolls-Royce, de exemplu sau chiar motociclete.
Ei bine, trei exemplare elocvente Brabus din ultimul timp au fost puse alături de britanici pentru a se întrece. E vorba de un exemplar de Porsche 911, un Mercedes-AMG GLS 63 şi un Mercedes-AMG G63.
Toate trei au fost aduse la 900 CP, deşi motorul lui Porsche e mai mic şi are mai puţini cilindri. Mai exact, are 3,8 litri, cu o arhitectură de boxer în 6 cilindri. Însă e dezvoltat pe bază de Porsche 911 Turbo S, deci are şi tracţiune integrală, şi o capacitate superbă de a pune puterea pe asfalt.
În cazul celor două Mercedes-uri AMG, motorul e acelaşi, un V8 de 4,0 litri, care are 4,5 litri acum. Aproape că am putea spune sigur de la prima vedere că G-Class va pierde, însă ambele maşini sunt grele. GLS e mai greu, totuşi, cu 100 kg, cântărind 2.700 kg.
Pe acest fundal, Porsche are victoria garantată, fiind cu o tonă mai uşor decât ambele şi având aceeaşi putere.
Da, rezultatul a fost predictibil. Porsche a plecat la o diferenţă imensă în faţă, şi asta explică parţial de ce Brabus a început să-şi pună talentul şi-n alte mărci decât Mercedes.
Cele două SUV-uri au fost surprinzător de aproape, însă, iar ţinând cont de primul start un pic întârzia al lui G-Class, marea întrebare era dacă nu cumva acesta ar putea învinge GLS.
Însă în următoarele încercări rezultatul nu s-a schimbat. A fost consecvent şi previzibil, aşa cum promit şi fişele tehnice ale acestor maşini modificate în Germania.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,930
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!