(VIDEO) Youtuber-ul care a rupt cadrul unei Tesla Cybertruck în timp ce încerca să tracteze un Ford F-150 a demonstrat acum că Fordul ar fi rezistat

23 August 2024, 15:00
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva săptămâni, un youtuber specializat în tot soiul de teste de anduranţă făcute cu diverse maşini a organiza un asemenea test şi pentru noua Tesla Cybertruck. Maşina a avut a îndura multe provocări inimaginabile, dar cel mai uluitor a fost momentul în care pick-up-ul electric a rămas cu cadrul său rupt în timp ce încerca să tracteze un Ford F-150, după ca sărit de pe nişte bariere de beton.
Fireşte, ruperea cadrului e o problemă gravă, pentru că acesta e structura primară a maşinii, iar Cybertruck e omologat să tracteze 10.000 livre, adică 4,5 tone. Prin urmare, n-ar fi trebuit să ajungă într-o asemenea situaţie.
În modul său clasic, nici Tesla, nici Elon Musk, n-ar răspuns direct la această problemă semnalată. Însă unul din jurnaliştii cei mai loiali lui Musk a mers să facă un test propriu, încărcând maşina şi încercând să tracteze ceva cu ea, făcând astfel un răspuns indirect, că Cybertruck n-ar avea vreo problemă.
În video original era şi un Ford F-150 cu motor cu combustie, cel mai uzual pick-up cumpărat de americani. Iar unii comentatori au menţionat că acea maşină ar fi fost tratată mai cu grijă, şi că nici ea n-ar fi rezistat la un tratament ca al lui Cybertruck.
Ei bine, acum youtuber-ul a luat la puricat pe îndelete şi Ford F-150. I-a organizat acestuia nu doar un salt similar de pe platforma de beton, înainte de a încerca să tracteze ceva cu el, ci 100 de salturi şi lovituri de forţă chiar mai mare cu braţul unui excavator.
Maşina a ajuns cu cadru îndoit, dar cârligul de remorcare tot era fixat de cadru. A aruncat apoi o piatră în zona spate a pick-up-ului şi cadrul s-a îndreptat. Iar la final Fordul a putut să tracteze în continuare remorci, fără a avea cadrul dezintegrat.
Între timp, aparent pe o autostradă s-ar mai fi produs un caz similar, dar deocamdată există prea puţine informaţii pentru a vorbi cu certitudine. Ceea ce e cu adevărat cert e faptul că youtuber-ul a reuşit să demonstreze acum că Ford F-150 a rezistat cu bine unui tratament de puţin câteva zeci de ori mai intens şi mai repetitiv decât Tesla Cybertruck.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
8,166
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!