BYD va furniza baterii pentru cea mai mare centrală de baterii din lume, din Chile, concurând cu Tesla Megapack

15 Septembrie 2024, 16:27
Redacţia PiataAuto.md
BYD e producătorul chinez care le face cea mai mare concurenţă celor de la Tesla în maşinile electrice, luptând cot la cot pentru întâietatea globală. Dar, pe lângă asta, BYD e şi un mare producător de baterii, iar acum îşi face simţită tot mai mult prezenţa şi în segmentul centralelor mari de baterii, acolo unde Tesla Megapack e numele cel mai notoriu.
BYD a fost contractat să livreze bateriile sale MC Cube pentru o nouă centrală de baterii din deşertul Atacama, Chile, despre care dezvoltatorul Grenergy spune că va fi cea mai mare din lume, la 4,1 GWh capacitate de stocare.
Proiectul centralei e construit în câteva etape, şi după prima fază în care BYD fusese ales în ianuarie drept furnizor pentru circa 1,1 GWh din capacitatea totală, reconfirmarea de acum a celor de la BYD pentru partea rămasă face din acest proiect unul de o importantă imensă pentru afirmarea BYD în acest segment.
Bateriile celor de la BYD vin în containere standardizate, fiecare container având circa 5 MWh capacitate. Celulele bateriilor au o compoziţie LFP, similară cu cea a bateriilor Blade din maşinile electrice ale celor de la BYD.
În total, toată centrala de baterii ar trebui să aibă circa 820 de containere de baterii BYD, iar rolul ei va fi de a stoca surplusul de energie produsă de parcurile fotovoltaice de alături sau pur şi simplu surplusul de energie din reţea.
Puterea maximă pe care o va putea livra în reţea noua centrală e de 1 GW, deci capacitatea ei va fi suficientă pentru 4 ore de putere maximă livrată în reţea.
Foto: Producţia bateriior BYD
1
1,147
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!