O Toyota Prius a marcat recordul mondial de consum într-o călătorie de 5.168 km

13 Septembrie 2024, 16:05
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Prius e un model eficient în consum, iar acest fapt e cunoscut deja peste tot în lume. Însă americanul Wayne Gerdes a reuşit să atingă o eficienţă de-a dreptul incredibilă într-o călătorie de 5.168 km din Los Angeles în New York. Media de consum obţinută de acesta a fost de 2,5 litri/100 km!
Toyota cu propulsie hibridă a traversat astfel întregul teritoriu al SUA de la vest la est. În călătoria sa, Prius a avut urcări în altitudine de 2.133 metri, iar temperatura maximă prin care a condus a fost de 40,5 grade Celsius.
Temperaturile de vârf au însoţit maşina la traversarea deşertului Mojave. Însă, în pofida unor regiuni cu condiţii de înaintare mai dificile, maşina a depăşit cu mult estimarea oficială de consum, care s cifrează la 4,1 litri/100 km.
Wayne Gerdes e un expert în condusul super eficient şi are tacticile sale de a scoate cel mai bun consum dintr-o maşină cu combustie, precum scoaterea piciorului de pe acceleraţie foarte devreme înainte de un stop, pentru a folosi cât mai multă inerţie, iar repornirea de pe loc o face cu apăsări lente şi constante pe acceleraţie.
Desigur, într-o călătorie de peste 5.000 km, Wayne a trebuit să-şi realimenteze de câteva ori maşina. Judecând după volumul rezervorului şi consumul său, acest Prius putea face circa 1.693 km cu un singur plin.
Maşina care a marcat recordul mondial e un Prius cu sistemul hibrid ce conţine motorul de 2,0 litri, cu o putere cumulată de 194 CP.
Desigur, şi Toyota a fost bucuroasă să amintească despre faptul că Toyota Prius e un model ce aduce eficienţă în consum şi elimină emisii din ecuaţie de 23 ani încoace.
2
8,567
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!