Râul Bâc a ieşit din albia sa, pe mai multe drumuri din Moldova se circulă cu dificultate din cauza ploilor abundente, există şi trasee temporar blocate

14 Septembrie 2024, 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor, poliţia din Moldova şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sunt într-o permanentă monitorizare şi alertă a situaţiei de pe drumurile din Moldova, unde se circulă cu mare dificultate din cauza ploilor abundente, iar unele trasee sunt temporar blocate.
De curând şi râul Bâc, cel care cumulează apele pluviale din cea mai mare parte a colinelor Chişinăului, a ieşit din albia sa şi a inundat strada Albişoara. Inevitabil, mai multe automobile care circulau în acele momente pe stradă au rămas prinse în apele râului revărsat.
Un debit mare de apă se atestă pe aproape toate străzile în pantă din Chişinău, până şi cele mai late, precum Vasile Alecsandri. Iar străzile cu probleme cronice la fiecare ploaie mai puternică, precum Meşterul Manole sau Calea Ieşilor, au circulaţia mai mult blocată, decât liberă în scurtele reprize dintre şuvoaiele de ploaie.
La nivelul drumurilor naţionale, cele mai afectate sunt traseele R34 şi R35, din raioanele Leova şi Cantemir, din apropiere de hotarul cu România. Acolo cantităţi enorme de apă au ajuns pe carosabil şi au inundat părţi mari ale lui, pe unele porţiuni adâncimea apei ajungând la jumătate de metru.
În rezultat, în acele regiuni, mai multe drumuri au fost blocate până la scurgerea apelor şi curăţarea zonelor.
E afectat şi traseul R33 Hânceşti-Lăpuşna-Leuşeni, în special în zona Lăpuşna, unde au fost blocaje similare din cauza apelor.
În raionul Ialoveni mai există câteva sate cu circulaţie dificilă din cauza ploilor.
Iar la Străşeni, renumita intersecţie dintre drumul R1 şi G82, care trece adânc sub calea ferată, ar acel drum complet inundat şi traversarea acelei porţiuni e aproape imposibilă.
În mai multe din aceste regiuni problematice există maşini luate de apă şi chiar tractoare. Iar în Chişinău şi două doamne care traversau strada au fost luate de apă şi trimise sub roţile unei maşini. Din fericire, una din pietoni a alertat şoferul să staţioneze în continuare, iar câţiva trecători le-au scos de sub maşină în siguranţă.
Atât cei de la IGSU, cât şi poliţia, îndeamnă şoferii să-şi amâne călătoriile în regiunile afectate, pentru a nu nimeni în asemenea situaţii dificile. Situaţia drumurilor şi traficul e monitorizată prin camere video în timp real şi prin echipele detaşate în teren.
1
932
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!