Renumita Tesla Model S, cu un parcurs record 2,1 milioane kilometri, a venit în Moldova pentru a participa la maratonul electric de 1.000 km în 24 ore

7 Septembrie 2024, 08:37
Redacţia PiataAuto.md
Renumita Tesla Model S cu un parcurs de 2,1 milioane kilometri, care aparţine germanului Hansjorg von Gemmingen-Hornberg şi care are recordul mondial de maşina electrică cu cel mai mare parcurs din lume, a venit în Moldova pentru a participa la Electromaraton Fast and Charge 1000, maratonul electric în care nu mai puţin de 20 de echipaje din Moldova, România şi iată Germania, vor parcurge 1.000 km în maxim 24 de ore, încărcând cât mai puţin la priză.
Maşina electrică deţinătoare a recordului mondial a venit din Germania, având la bord un echipaj format chiar de proprietarul acesteia, Hansjorg, alături de coechipierul şi amicul său din Serbia, Dejan. Este deci un echipaj internaţional, care a venit de la peste 2.000 km special pentru a participa la acest eveniment din Moldova.
Toată istoria acestei Tesla am aflat-o acum mai multe luni, când l-am cunoscut pentru prima dată pe Hansjorg la el acasă, în Germania şi am filmat un reportaj cu el. Atunci Tesla avea 1,9 milioane de kilometri, iar acum a trecut deja 2,1 milioane şi acum a mai făcut încă 2.000 până aici, după care mai urmează şi cei 1.000 km din maratonul prin Moldova.
Foto. Hansjorg şi Tesla sa acasă la el, în momentul când filmasem reportajul de acum câteva luni

Deşi a făcut atât de mulţi kilometri cu maşina sa din 2013 încoace, Hansjorg a vizitat acum pentru prima dată atât România, cât şi Moldova, iar aventura e deosebit de interesantă tocmai pentru că are loc într-o ţară nouă pentru el, diferită în condiţiile de traseu şi infrastructură, dar şi pentru că la eveniment participă 20 de maşini electrice dintre cele mai variate, cu proprietari pasionaţi.
Pe parcursul zilei de ieri în Moldova au ajuns şi toate echipajele din România, călătorind din diverse regiuni, de la Iaşi şi Fălticeni, până la Bucureşti şi Alba Iulia.
Printre maşinile electrice participante din România se numără Dacia Spring, Hyundai Kona, Mercedes EQB, Hyundai Ioniq 6, Tesla Model 3 Performance şi Tesla Model 3 Highland!
Şi dacă pare că numele Tesla sună de mai multe ori, e perfect explicabil din perspectiva pionieratului acestei mărci şi diversităţii de versiuni şi modele. Iar printre echipajele din Moldova sunt alte câteva Tesla — şi Model X, şi Model S, şi Model 3, în toate în versiuni diferite.
Şi diversitatea nu opreşte aici, printre cel 20 de maşini care vor participa în acest maraton avem proprietari cu modele VW, Audi, BMW, Opel, ba chiar şi un Zeekr chinezesc.
Este, deci, un eveniment dedicat maşinilor electrice va da o imensitate de experienţe şi evoluţii interesante, iar despre toate, în video-ul pe care-l vom produce din această experienţă ne vor povesti chiar proprietarii acestor maşini!
Şi trebuie să spunem că suntem profund recunoscători tuturor acestor participanţi din rândurile cititorilor noştri. Pentru că toţi aceşti oameni s-au adunat aici la un simplu apel publicat aici, pe site şi suntem onoraţi să vedem entuziasmul lor. Iar astă noapte, când am întâmpinat Tesla Model S cu 2,1 milioane parcurşi şi pe proprietarul său şi am ajuns în Chişinău, am fost surprinşi să fim recunoscuţi de alţi cititori care aşteaptă evenimentul! Şi totul va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 septembrie, timp de 24 ore.
Foto: Tesla cu parcurs record de 2,1 milioane km se încarcă la prima staţie EV Point din Moldova, imediat după traversarea vămii Albiţa-Leuşeni.
1
6,692
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!