(VIDEO) Cum arată interiorul unui Porsche Cayenne inundat de ultimele ploi abundente din Chişinău, venit la un atelier auto de curăţătorii profunde

16 Septembrie 2024, 07:53
Redacţia PiataAuto.md
Un atelier auto de curăţătorii profunde din Chişinău a demonstrat elocvent cât de crunte au fost urmările ultimelor ploi abundente din Moldova pentru unele maşini, care au avut ghinionul de a fi inundate, multe din ele chiar în timp ce erau pur şi simplu parcate în preajma caselor proprietarilor. Un Porsche Cayenne, care a venit acum la curăţarea urmărilor ploii, a avut cu siguranţă nenorocul de a fi inundat din plin.
Atelierul care a filmat acest video e SM electric MD, iar maşina a venit la pentru o curăţare profundă a urmărilor inundaţiei. Conform autorului video-ului, curăţarea presupune îndepărtarea oricăror urme de mâl din interior, până la metalul caroseriei, inclusiv din cele mai greu accesibile locuri.
Într-un asemenea caz, apa cu mâl pătrunde inclusiv prin gurile de ventilare din sistemul de climatizare şi dacă n-ar fi curăţate urmările, acestea se vor face simţite mult timp înainte în exploatare.
Pe lângă asta, apa poate ajunge în zonele inferioare ale caroseriei, sub covoraşe şi sub tapiţeria podelei, iar evaporarea de acolo ar fi mult mai lentă, prin urmare o maşină lăsată pur şi simplu aşa, sau cu o curăţare superficială, ar avea cu siguranţă consecinţe pe termen mediu şi lung.
Însă chiar şi aşa, autorul video-ului menţionează că atelierul poate face o muncă impecabilă pe partea de curăţare, dar nicidecum pe cea electrică sau mecanică. Pe aceste capitole ar fi probabil nevoie de diagnosticări şi inspectări profunde din partea service-urilor specializate în asemenea lucrări.
Desigur, totul depinde şi de scenariul inundaţiei, şi de timpul petrecut sub apă, şi de construcţia maşinii, dar asemenea inundaţii pot avea repercusiuni pe termen lung şi în sistemul electric al maşinii. În cazul curăţării imediate ale maşinii multe din urmări pot fi minimizate, iar în cazurile fericite ar putea să nu existe probleme ulterioare la sistemul electric, dar aici deja fiecare maşină trebuie inspectată în profunzime, ca un caz particular.
În cazul maşinii din video, acul verde de pe turometru pare să sugereze că avem de-a face cu o versiune hibridă, ceea ce amplifică şi mai mult posibilele probleme la bateria maşinii şi la întreg sistemul hibrid.

Vezi mai jos video-u publicat de atelierul din Chişinău.
0
5,817
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!