(VIDEO) Cum arată şi cum se conduce concurentul lui Tesla Cybertruck din China, Changan Nevo E07

23 Septembrie 2024, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
China are un nou model electric care atrage atenţia cumpărătorilor de acolo, dar şi atenţia internaţională, întrucât se prezintă ca un pick-up electric şi are o siluetă ce aminteşte de Tesla Cybertruck, ceea ce l-a pus automat în rolul de concurent direct pentru Cybertruck. Un youtuber a reuşit de curând să exploreze şi să conducă acest noul model electric, numit Changan Nevo E07.
Maşina nu are caroseria din oţel inoxidabil a lui Tesla, nu pretinde să fie blindată şi nici nu preia aceeaşi tehnologii, dar are o siluetă similară, cu o benă care, atunci când în e închisă, arată ca un soi de SUV coupe.
Formele mai puţin rectangulare ale modelului chinez îl fac mai aerodinamic decât Tesla, cu un coeficient de 0,237, faţă de 0,34 la Cybertruck.
Garda la sol şi geometria modelului chinez sunt mai modeste în offroad, la nivelul unui SUV-uri uzuale fără mari pretenţii.
Parametrii tehnici exacţi încă nu au fost comunicaţi, dar se vehiculează o capacitate de 90 kWh a bateriei şi o autonomie de circa 650-700 km.
Pick-up-ul chinezesc e creat pe o arhitectură de 800 volţi şi va accepta o putere maximă de încărcare de 230 kW. Preţul în China ar începe pe la puţin peste 40 mii dolari, şi ar ajunge până spre 50, existând atât versiuni cu un singur motor şi o singură punte motrice, cât şi cu două motoare şi tracţiune integrală.
Există şi o benă de formă similară cu Tesla Cybertruck, ba chiar există şi o idee a unei copertine, doar că aici e vorba de lunetă. Şi dimensiunea benei pare a fi similară cu cea de pe Cybertruck.
Modelul e catalogat oficial ca SUV în China, pentru a evita limitările legislative aplicate pick-up-urilor.
Şi interiorul se vrea a fi rafinat, mai degrabă potrivit unui SUV decât unui pick-up, având şi multitudinea de tehnologii digitale pe placul chinezilor.
Versiunea de top are aproape 600 CP, fiind capabilă să atingă prima sută în 4 secunde. Şi suspensia pare la fel de capabilă pentru o ţinută de drum civilizată.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
382
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!