(VIDEO) Suedezii au lansat Volvo XC90 facelift, un model care preia din designul şi tehnologiile moderne ale SUV-ului electric EX90

4 Septembrie 2024, 20:35
Redacţia PiataAuto.md
Suedezii au avut azi o zi importantă în care, pe de o parte, au lansat în sfârşit livrările SUV-ului electric EX90, iar pe de altă parte au împrospătat modelul XC90, care se produce deja de nouă ani, din 2015 încoace. În mod normal, după 9 ani de carieră, ar fi fost timpul unei noi generaţii, dar Volvo şi-a anunţat clar calea spre electrificare şi a promis că modele pe combustie vor fi doar actualizate până când vor fi scoase cu totul din producţie. Suedezii sunt doar mai oneşti ca aţii aici, însă, pentru că la cât de multe schimbări s-au făcut, mulţi alţii ar fi numit aceste schimbări drept o nouă generaţie.
Modelul are acum o parte frontală nouă, mult mai proeminentă, care seamănă în mod clar cu modelul electric EX90. De fapt, designerii suedezi au avut aici o misiune grea de a jongla cu balanţa de design astfel încât să transpună suficient de multe elemente de design de pe EX90, încât să-i imprime o prospeţime similară, dar totodată suficient de puţine pentru a nu-i dilua identitatea modelului electric printr-unul cu combustie. Şi şi-au îndeplinit misiunea excelent.
Şi designul interior e împrospătat cu materiale noi, dar forma generală a volanului şi planşei a rămas aceeaşi. S-a modificat, însă, ecranul sistemului multimedia, care a evadat acum din limitele planşei şi a ieşit în afara ei, devenind astfel mai mare.
Noul XC90 a păstrat în continuare două motorizări pe benzină cu asistenţi mild hibrid, sub forma unor mici electromotoare, pe baza unui sistem de 48 volţi.
Dar, pe lângă asta, mai mult noutăţi le aduce motorizarea T8 plug-in hibridă, care poate asigura o autonomie electrică de 70 km, iar Volvo spune că posesorii modelelor sale sunt printre cei mai conştienţi din lume şi peste jumătate din distanţe parcursă de aceste maşini aflate deja în proprietate e în regim pur electric.
În regim hibrid, însă, modelul are o autonomie de peste 800 km cu energia din baterie şi benzina din rezervor. Deci, e o versiune care face din ochi celor ce fac frecvent călătorii lungi.
Şi, per general, maşina a devenit mai rafinată peste tot, de la materiale la izolare fonică, de la viteza de procesare a funcţiilor digitale până la calitatea desăvârşit, de jazz club, a sunetului din sistemul audio.
Vezi mai jos şi un scurt video publicat de Volvo cu noul XC90.
2
2,827
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!