(VIDEO) Un youtuber din SUA a rămas consternat să afle cât cântăreşte un Lamborghini Revuelto din cauza sistemului plug-in hibrid cu V12

15 Septembrie 2024, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Revuelto e unul din supercar-urile cele noi cele mai interesante în acest moment, iar sistemul său de propulsie urmează tendinţa ultimilor ani a adăuga şi electromotoare şi a crea un sistem plug-in hibrid. Din fericire, modelul italian a păstrat şi un motor V12 în ecuaţie, pe care l-a amplasat median, dar la 180 grade faţă de poziţia clasică, pentru a-l integra corect cu toate celelalte componente. Şi întrucât promite peste 1.000 CP, noul Revuelto a ajuns deja să fie căutat şi cumpărat de pasionaţii auto. Iar unul din ei, autorul unui canal de YouTube, a fost consternat să afle de curând cât cântăreşte un Revuelto.
Acesta şi-a primit de curând livrarea unui Revuelto galben, pentru care spune că a plătit circa 700 mii dolari, iar în garajul său se mai află şi alte maşini performante şi interesante. Totuşi, noul model Revuelto nu e doar cel mai scump dintre toate, ci şi cel mai greu.
Youtuber-ul are un cântar format din 4 plăci, pe care maşina trebuie să urce cu toate roţile, iar cântarul calibrează totul şi calculează masa totală reală a maşinii, cea care include şi uleiurile şi alte lichide, nu acea masă uscată pe care o indică italienii. În acelaşi timp, vorbim de masa maşinii propriu-zise, fără şoferul de 75 kg, aşa cum se calculează în Europa.
Iar cifra de facto a fost uimitoare — 4.335 livre, ceea ce înseamnă 1.966 kg. Deci, aproape două tone pentru un hypercar Lamborghini, fapt care încalcă oarecum crezul clasic al Lamborghini, prin care maşinile lor trebuiau să cântărească în jur de maxim o tonă şi jumătate, poate 1,7 tone în cazul celor mai moderne.
Iar asta nu face decât să amintească efectul advers al tendinţei actuale a modelelor de performanţă de a aplica sisteme plug-in hibride. Da, ele pot devenit simţitor mai puternice datorită lor. Dar, totodată, aceste sisteme vin cu o greutate imensă.
Lamborghini e încă un caz oarecum fericit aici, cântărind oricum sub 2 tone, mai ales dacă ne amintim de noul BMW M5, care cântăreşte 2,5 tone din cauza aceleiaşi evoluţii.
Vezi maşina youtuber-ului şi experienţa cântăririi, dar şi senzaţia accelerării, în video-ul de mai jos.
1
32,156
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!