Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Volvo îşi aminteşte de clasicul 240 şi de ingineria lui genială şi durabilă, încercând să ne convingă că şi modelele actuale au aceeaşi filosofie

23 Septembrie 2024 - 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Dacă există o maşină din lume pe care s-o numim prima alături de calificativul indestructibilă, probabil Volvo 240 şi-ar merita cu onoare acel loc. A fost maşina care a fost concepută până în cel mai mic detaliu din perspectiva durabilităţii de o viaţă şi siguranţei, iar aceste maşini chiar mergeau sute de mii şi milioane de kilometri. Şi toate astea s-au făcut cu multiple inovaţii în siguranţă, atunci fiind momentul când Volvo şi-a înrădăcinat adânc această percepţie despre marca sa. Ei bine, acum suedezii de la Volvo îşi amintesc de 240, la aniversarea de 50 de ani de la apariţie, şi încearcă să ne sugereze că şi maşinile lor moderne ar fi construite în aceeaşi filosofie.
Pe atunci, Volvo 240 avea zone de absorbţie a impactului şi centuri de siguranţă moderne, iar motorul a primit prima sondă Lambda din lume, fapt care a permis reglarea activă a amestecului de combustie, pentru o ardere completă şi o minimizare a emisiilor. E una din acele invenţii care a devenit apoi normalitate la toţi producătorii auto şi mai e folosită şi azi.
Maşina a fost atât de adorată de cumpărători, încât a stat în producţie 19 ani, fiind vândută în 2,8 milioane de unităţi.
Suedezii încearcă să ne convingă că şi actualul XC60 ar avea aceeaşi filosofie, fiind în prezent cel mai bine vândut model al mărcii. Se fac câteva referinţe la ideile progresiste de atunci, care s-ar regăsi azi pe modelele de serie Volvo, şi pe faptul că Volvo ar încerca în continuare să ducă aceste standarde de siguranţă la un nou nivel.
Însă, până la urmă, reputaţia aia de fiabilitate exemplară a unei maşini făcute să ţină o viaţă îi aparţine deocamdată tot lui Volvo 240.
Iar maşina a devenit deja un model căutat de colecţionari, chiar dacă au fost produse atât de multe. E acel model cumpărat nu pentru că a fost rar, ci pentru că a fost genial în inginerie şi durabil.
Vezi mai jos video-ul publicat de Volvo.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter