Tesla a depăşit din nou BYD la vânzările globale de maşini electrice în ultimul trimestru, dar cifrele rămân apropiate

9 Octombrie 2024, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Tesla şi BYD sunt cei mai mari producători de maşini electrice din lume, iar concurenţa a devenit foarte acerbă în ultimele 4 trimestre între cei doi producători, cu rezultate foarte apropiate şi chiar trimestre în care BYD a depăşit Tesla în vânzările de electrice. Rezultatele ultimului trimestru, însă, o plasează din nou pe Tesla în poziţia de lider mondial la vânzările de maşini electrice.
Astfel, Tesla a vândut 462.890 automobile electrice în perioada iulie-septembrie 2024, în timp ce BYD a vândut 443.426 maşini electrice, cu doar aproape 20 mii de maşini mai puţin.
Ceea ce e interesant e că ambii producători şi-au crescut vânzările faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care confirmă încă o dată că, deşi piaţa de electrice trece prin perioade tumultoase, pe ea au loc reajustări majore de preferinţe ale cumpărătorilor, care migrează spre producătorii care depun cel mai mare şi mai consistent efort în inginerie şi gamă de modele, în timp ce producătorii care au lansat câte 2-3 modele acum câţiva ani şi sperau că le vor vinde 6 ani înainte fără mari actualizări devin tot mai ocoliţi de cumpărători.
În acest ultim trimestru, de exemplu, Tesla şi-a crescut vânzările cu 6,4% faţă de anul trecut şi cu 4,3% faţă de trimestrul II al anului 2024. BYD şi-a crescut vânzările de maşini electrice cu 2,74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 4,1% faţă de trimestrul doi al acestui an.
E important să spunem că în aceste cifre BYD se conţin doar maşinile pur electrice cu baterii, producătorul chinez fiind unul din puţinii din China care raportează separat cifrele pentru maşinile electrice şi altele electrificate, cum ar fi plug-in hibrizii. La capitolul plug-in hibrizilor BYD a crescut şi mai mult, ba chiar la cifre record, vânzând 685.830 exemplare în ultimul trimestru, în creştere cu 75,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Prin urmare, cu electrice şi plug-in hibrizi, BYD devine una din cele mai mari mărci din lume la nivelul vânzărilor generale, iar ultimul trimestru a fost primul din istorie când BYD a vândut peste 1 milion de maşini electrificat, trecând de 1,1 milioane unităţi. Doar în septembrie, vânzările totale de maşini electrificate ale mărcii au trecut de 443 mii unităţi.
Într-un asemenea ritm, BYD ar putea trece de vânzări de 4 milioane de maşini anual, fapt care i-ar permite să se claseze pe poziţia 3 sau 4 în topul general al mărcilor auto. Şi cum VW e în scăderi masive de vânzări, e puţin probabil să mai atingă în curând cifra de anul trecut de 5,27 milioane anual, iar în cale mai rămâne doar Ford, care avea anul trecut 4,25 milioane de maşini vândute global şi Toyota, cu 9,48 milioane.
0
1,000
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!