Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un VW ID.4 electric a marcat un record mondial în Australia, parcurgând peste 33 mii km în doar 42 de zile

1 Octombrie 2024 - 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Un VW ID.4 electric, condus de aventurierul Rainer Zeitlow şi avându-l alături pe fotograful Marius Biela, a marcat un record mondial, parcurgând 33.548 km în doar 42 de zile şi desenând cea mai mare imagine GPS din lume pe conturul Australiei.
Călătoria de o lună şi jumătate a fost dedicată împlinirii de 70 de ani de prezenţă VW în Australia, iar maşina electrică a „desenat” întâi întreg conturul Australiei pe hartă, cu ajutorul unui tracker GPS, după care a inscripţionat şi expresia „70 years of VeeDub” în estul ţării.
Desigur, parcurgerea unei distanţe atât de mari prin Australia, care a însemnat şi intrări în zone mai izolate pentru acea expresie inscripţionată, a însemnat şi o provocare pentru maşina electrică, atât în durabilitatea componentelor sale, cât şi în regimul constant de condus, alternat cu încărcări la staţii.
Mai mult ca atât, pentru acest record a fost folosit un VW ID.4 GTX care avea deja peste 50.000 km parcurşi înainte de a ajunge în Australia, aşa că după o lună şi jumătate a ajuns deja la peste 83.000 km.
Staţiile rapide n-au fost întotdeauna la îndemână, aşa că echipa a trebuit şi să improvizeze uneori încărcări în condiţii spartane.
Totuşi, 33.548 km parcurşi în 42 zile înseamnă o medie de aproximativ 800 km pe zi, deci regimul de condus a fost foarte intens pentru acest model electric.
Rainer Zietlow, cel care a condus maşina, e un aventurier cu multiple asemenea experienţe de condus ultra-eficient, având în palmaresul său mai mult recorduri mondiale, dar şi realizări notabil pentru mai multe mărci ale grupului VW.
Desigur, VW Australia spune că acest record certifică faptul că marca germane are produse maturizate deja în domeniul propulsiei electrice şi că poate cuceri acum şi piaţa Australiei cu ele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter