(VIDEO) Un youtuber a montat un motor de motocicletă japoneză pe o Mazda MX-5 Miata, atingând acum 13 mii de turaţii per minut

1 Octombrie 2024, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
Mazda MX-5, sau Miata cum e mai numită în unele regiuni, a fost dintotdeauna o maşină uşoară, manevrabilă şi apreciată pentru caracterul său sportiv, chiar dacă de obicei motoarele nu sunt foarte puternice. Un youtuber din Michigan, însă, a decis să transforme Mazda sa Miata din 1999 într-un proiect interesant, montându-i un motor de motocicletă japoneză, care poate atinge cu uşurinţă 13.000 rpm.
Motorul vine de la o Honda CBR 1000RR din 2008 şi, dintr-o cilindree de doar 1,0 litri, poate scoate acum circa 170-180 CP. Proprietarul maşinii a instalat motorul de motocicletă cu tot cu cutia de viteze originală, secvenţială, de 6 trepte, conectând şi un levier central pentru a schimba treptele.
Cei 180 CP sunt anunţaţi drept valabil la arborele cotit, însă maşina a fost pusă de un stand dyno şi a indicat 160 CP, pe care-i atinge la 11.500 rpm.
Judecând după faptul că motorul original al lui Miata avea 1,8 litri şi scotea 140 CP, cu o linie roşie la 7.000 rpm, noul motor trebuie să facă maşina mai rapidă şi mai plăcută în condus, mai ales că atinge turaţii aproape duble, iar maşina e mai uşoară.
Şi pentru că totul e încă un proiect în lucru, motorul sună demenţial de tare când e condus, iar şoferul foloseşte nişte dopuri de urechi pentru a-şi proteja auzul. Acesta a şi filmat un video de câteva minute cu senzaţiile de la volan, video pe care-l includem mai jos.
Însă Reed, proprietarul maşinii, nu se mulţumeşte cu cea ce a reuşit să facă din această maşină şi a pornit acum şi montarea unei turbine, o decizie care va părea cu siguranţă controversată pentru mulţi, întrucât o turbină va limita inevitabil turaţiile maxime ale acestei maşini şi va schimba sunetul, chiar dacă va adăuga putere.
Însă, fireşte, youtuber-ul are toată libertatea de a experimenta cu propria sa maşină, iar ceea ce e a reuşit să facă până acum e cu adevărat impresionant.
Vezi totul în video-urile de mai jos.
0
183
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!