(VIDEO) Am explorat pe viu şi condus legendara Lancia Fulvia Coupe 1600 HF

18 Noiembrie 2023
Redacţia PiataAuto.md
Lancia Fulvia Coupe 1600 HF e modelul legendă în istoria mărcii italiene, care a ajuns să simbolizeze ce însemna o Lancia în anii 70 şi să pună dea start totodată poveştilor glorioase de raliu ale Lancia. Totul a început de la Fulvia Coupe în raliuri pentru Lancia şi abia apoi a urmat Statos, 037 sau Delta HF Integrale. Iar noi am avut ocazia să explorăm pe viu şi să conducem o legendară Lancia Fulvia Coupe 1600 HF în Elveţia.
Maşina asta are un motor V4 poziţionat bizar şi inginerie în care elementele condimentate contrastează cu cele relativ simple, cum ar fi construcţia suspensiei spate.
În video-ul de mai jos, explicăm ce înseamnă exact literele HF din denumirea modelului, ce înseamnă Fulvia Coupe 1600 HF şi cum se încadra ea în istoria de atunci a acestui model Lancia. Maşina pe care am condus-o, apropo, e fabricată în 1972, în acelaşi an în care derivata din raliuri a aceluiaşi model a adus prima victorie la Monte Carlo pentru Lancia şi primul titlu de constructor!
Deci, e un model de o conotaţie excepţională pentru istoria Lancia şi am putut gusta din plin din felul în care se simţea acea istorie atunci, cu peste 50 de ani în urmă.
A fost cu siguranţă una din acele experienţe de condus care rămâne în memorie pentru toată viaţa. Chiar dacă Lancia Fulvia Coupe 1600 HF se conduce într-un mod neaşteptat de diferit.
La fel ca şi în cazul video-urilor precedente cu maşini clasice, am produs şi acest video în limba engleză. Poţi include însă subtitrele cu traducere automatizată din comenzile player-ului dacă ai nevoie.
0
15,085
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!