Prima pagină  »  Ştiri  »  OFICIAL: Noul Ford Explorer
26 IULIE 2010, 13:45
2,683
0
OFICIAL: Noul Ford Explorer
De Ilie Toma
0
Stiri proapsete, si bune, de peste ocean: Ford prezinta astazi noua generatie a SUV-ului sau de talie medie, Ford Explorer, promitand o eficienta record in consum, siguranta, tehnologie si calitate de exceptie.

In primul rand, Ford declara ca noul model este unul creat sa intampine asteptarile si necesitatile reale ale clientilor de SUV-uri si chiar sa le si depaseasca. Ford foloseste si expresia “cars that buyers really want” – una foarte des utilizata in contextul crizei industriei auto americane din anul trecut, cand doi dintre cei trei giganti au dat faliment, fiind acuzati de producerea unor masini pe care nu le mai vrea nimeni. Totusi, Ford a fost cel care a reusit sa evite falimentul, iar in 2010 acesta continua sa cucereasca piata americana, in mare parte inghitand cotele de piata ale celor doi rivali conationali.

Acum avem un produs nou, si, judecand dupa imagini si detalii tehnice, acesta are toate sansele sa devina un succes real pentru Ford. In primul rand, sub capota modelului se va regasi un motor V6 de 3.5 litri, care va oferi un consum cu 20% mai mic fata de predecesorul sau. Acesta va livra o putere de 290 CP si un cuplu de 345 Nm.

Explorer poate fi echipat si cu un propulsor turboaspirat EcoBoost de 2.0 litri, cu 4 cilindri in linie, care va oferi o economie de combustibil de 30% si care se anunta a fi mai econom decat principalii rivali pe piata americana: Honda Pilot si Toyota Highlander V6. Puterea livrata de acest propulsor se situeaza la 237 CP, in timp ce cuplul oferit indica 338 Nm. Ambele motoare vor putea fi cuplate la transmisii automate in sase rapoarte.

Desi a beneficiat de o serie intreaga de noi tehnologii si optiuni, Ford Explorer a “slabit” fata de predecesorul sau cu 45 kg. Reducerea in greutate a fost posibila datorita folosirii materialelor usoare in constructie, precum aluminiul pentru acoperis.

Sistemul inteligent de tractiune integrala 4WD denota radacinile recente comune ale celor de la Ford si Land Rover, acesta dispunand de un selector de tip al terenului pe care se ruleaza, aproape identic cu cel al modelelor Land Rover. Sistemul include si un regim hill descent, care permite coborarea pantelor cu viteza constanta redusa.

La interior, Ford Explorer ofera trei randuri de scaune si destul de mult spatiu pentru a se lauda cu un confort generos pentru toti ocupantii. Materialele folosite sunt de o calitate foarte buna pentru clasa sa, iar imbinarea elementelor din interior aduce un nivel de neinchipuit pentru SUV-urile americane, pana nu demult.

“Ford Explorer face toate lucrurile pur si simplu bine, fara sa-ti dea cea mai mica bataie de cap” – cam asa isi prezinta oficialii Ford noua creatie. Acestia sunt siguri ca modelul dispune de toate atributele unui SUV modern, cu un design revolutionar si de o calitate impecabila, pentru a fi ales de tot mai multe familii americane.

Noul Explorer va fi produs la uzina Ford din Chicago, locul in care este asamblat si noul Ford Taurus.
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!