Prima pagină  »  Ştiri  »  Freelander 2 TD4_e Stop/Start: cel mai econom Land Rover construit vreodata
6 OCTOMBRIE 2008, 13:34
1,369
0
Freelander 2 TD4_e Stop/Start: cel mai econom Land Rover construit vreodata
De Petru Amihalachioaie
1
Noul Land Rover Freelander 2 TD4_e, reprezinta la moment cel mai econom model din gama producatorului britanic. Dispunand de sistemul inteligent Stop/Start, acesta este primul vehicul ce dispune de tehnologiile ce fac parte din asa numitul program ''e_TERRAIN TECHNOLOGIES''.

Emisiile gazelor nocive (CO2) au fost reduse cu 8%, comparativ cu modelul original, Freelander 2. In afara de asta, inginerii Land Rover au reusit sa reduca si consumul de combustibil, cu aproximativ 20%, in traficul urban.

Cele 8% reducere a gazelor sunt echivalente cu 15 g/km, de la 194 g/km pana la 179 g/km. Insa daca vorbim despre consumul de combustibil, noul model va avea nevoie de doar 6.8 litri/100 km, comparativ cu cei 7.5 litri, de care are nevoie modelul standart, adica la fiecare 100 km, posesorul unui Freelander 2 TD4_e va economisi cate 0.7 litri la fiecare 100 km parcursi.

Phil Popham, manager al Land Rover, a declarat: ''Freelander 2, ce dispune de sistemul Stop/Start, reprezinta primul automobil din gama noastra, ce beneficiaza de tehnologiile, in care au fost investite 700 milioane de lire sterline. Incepand cu mijlocul anului 2009, sistemul Stop/Start va fi disponibil in echiparea standart pe toate variantele modelului Freelander 2 TD4 manual, fara ca pretul sa fie modificat.''

Noul sistem Stop/Start al companiei Land Rover, reduce consumul de combustibil in traficul urban, atunci cand se aplica stilul de condus stop-start. Masina automat opreste motorul cand sta pe loc in trafic, ce reprezinta zero emisii de CO2 si economie de combustibil. Iar cand soferul are nevoie sa se conduca mai departe, motorul se reporneste automat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!