Prima pagină  »  Ştiri  »  Frumusete pura: noul Lexus IS 250C
3 OCTOMBRIE 2008, 15:24
1,655
0
Frumusete pura: noul Lexus IS 250C
De Ilie Toma
0
La Salonul Auto din Paris, Lexus a prezentat noul sau model, ce dispune de un design nemaipomenit si reprezinta unul dintre cele mai reusite automobile din clasa cabrio – IS 250C, vanzarile caruia vor demara in vara anului 2009.

Lexus IS 250C dispune de o calitate legendara, ce predomina in fiecare element al masinei. Automobilul dispune de un design, ce este peste masura asteptarilor unui client. Avand calitati dinamice unicale si multumita acoperisului elaborat din aluminiu, acesta reprezinta cabriolet-ul, a carui acoperis retractabil din trei segmente, se deschide si se inchide intr-un timp cel mai scurt din lume – 20 secunde.

Masina dispune de un motor pe benzina V6, de 2.5 litri, ce produce 208 CP, cuplat la o cutie de viteze automata in sase trepte si a fost dezvoltat in asa mod, pentru a minimiza cat mai mult turbulentele vantului, in timpul condusului fara acoperis. Suspensia a fost setata astfel, incat sa ofere acele calitati de comfort, pe care le ofera acelasi IS sedan.

Multumita spatiului minim, pentru depozitarea acoperisului, IS 250C ofera un volum destul de mare pentru bagaje si un comfort pe masura pentru pasagerii din spate.

Noul coupe/cabrio reprezinta deja a treia aparitie in gama IS, alaturandu-se versiunii IS sedan, ce dispune de motoare pe benzina si diesel si ultra-performantului IS-F, dotat cu motorul V8 de 5.0 litri.

Fiind construit in intregime din aluminiu, acoperisului noului model dispune de o calitate remarcanta – operatia de inchidere-deschidere se produce foarte lent si fara mult sunet, multumita asa numitului “mecanism de stopare”, ce consta in micsorarea vitezei de miscare a acoperisului, atunci cand este aproape de parbriz.

In interior, IS 250C ofera luxul si inovatiile unui adevarat sedan premium. Au fost efectuate careva modificari tehnice, pentru a asigura efectivitatea comfortului si a sistemelor media, atunci cand masina este in mod decapotabil. Toate butoanele si instrumentele de pe consola centrala, la fel si volanul, sunt asemanatoare ca si pe celelalte modele din gama IS, insa au fost efectuate totusi careva modificari, pentru o mai buna vizibiltate la drum.

Sistemul audio Mark Levinson®, ce dispune de 12 difuzoare, reprezinta unul de o calitate foarte inalta, ce dispune de un equaliser excelent, pentru a echilibra sunetul atunci cand masina este in mod coupe sau, din contra, in mod cabrio, fara ca sa se piarda din calitatea sunetului si a basului.

Aerodinamica automobilului, de asemenea, este pe masura. Caroseria noului IS 250C a fost dezvoltata in asa mod, incat sa reduca la maxim turbulentele de aer. Inginerii de design s-au straduit sa creeze un anturaj cat mai placut ocupantilor din spate, pentru a beneficia de un comofort pe masura. Coeficientul aerodinamic Cx, este de doar 0.29, pe cand la sedan el este de 0.27.

IS 250C a fost dezvoltat pentru a acumula toate cele 5 stele la testele EuroNCAP, indiferent in ce varianta ar fi – coupe sau cabrio. De asemenea, numeroase modificari au fost aduse caroseriei, pentru a asigura modelului o rigiditate inalta.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!