Prima pagină  »  Ştiri  »  Parteneriatul dintre Renault si EDF: zero emisii
10 OCTOMBRIE 2008, 14:32
1,764
0
Parteneriatul dintre Renault si EDF: zero emisii
De Petru Amihalachioaie
0
Renault, impreuna cu compania specializata in domeniul electric, EDF, au semnat un acord, privind crearea pe scara larga, incepand cu Franta, a unui transport individual pur ecologice. Obiectivul pus este de a dezvolta masini electrice viabile si atractive pentru consumatori. Acordul a fost semnat oficial de catre Carlos Ghosn, presedintele Aliantei Renault-Nissan, si Pierre Gadonneix, presedintele EDF.

Alianta Renault-Nissan tinde sa devina cel mai mare producator mondial, de vehicule ce nu polueaza deloc atmosfera. Franta va fi prima piata, unde vor incepe vanzarile modelelor electrice, urmand Israel, Danemarca, Portugalia, statul Tennessee (SUA) si Kanagawa Prefecture (Japonia). Toate cele enumerate mai sus au anuntat de asemenea incheierea unui parteneriat cu Alianta Renault-Nissan.

EDF are o experienta majora in domeniul auto, in ce priveste tehnologiile electrice si infrastructura de reincarcare a automobilelor. EDF planifica sa dezvolte solutii ce ar reduce la zero emisiile de CO2, totodata, masinile sa fie accesibile publicului larg.

Odata cu semnarea acordului dintre Alianta Renault-Nissan si EDF, se asteapta ca masinile nepoluante sa ajunga pe piata incepand cu anul 2011. Pentru a sustine acest obiectiv, Alianta Renault-Nissan si EDF vor dezvolta un proiect comercial inovativ, ce va fi disponibil tuturor partilor cointeresate, pentru a crea un Operator Mobil Electric. Rolul acestui operator va consta in oferirea clientilor a unei infrastructure de reincarcare a vehiculului electric.

Incepand cu luna curenta si pana in ianuarie 2010, partenerii vor studia toate normele, regulile la nivel national si European si toate celelalte proceduri tehnice si economice, inclusiv si identificarea partenerilor noi, pentru a se asigura ca infrastructura dezvoltata va fi gata de lansare in anul 2011.

Carlos Ghosn, presedintele companiilor Renault si Nissan, a spus: ''Vrem sa dezvoltam automobile ecologice, ce nu polueaza deloc atmosfera, iar multumita parteneriatului cu EDF, vom putea oferi clientilor din Franta, incepand cu 2011, automobile electrice ultra-performante si accesibile.''

Pierre Gadonneix, presedintele EDF, a declarat: ''Acest parteneriat tehnologic si industrial, reprezinta calea catre producerea unei noi generatii de vehicule inovative, ce vor fi pur ecologice si competitive. Scopul nostru principal consta in dezvoltarea masinilor electrice accesibile si totodata, combatarea cu incalzirea globala.''
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!