Prima pagină  »  Ştiri  »  Passat BlueMotion II revolutioneaza lumea diesel-ului
7 OCTOMBRIE 2008, 14:11
1,840
0
Passat BlueMotion II revolutioneaza lumea diesel-ului
De Ilie Toma
1
Niciodata nu a existat un Passat atat de econom. Niciodata nu a existat un Passat atat de ecologic. Niciodata nu a existat un Passat, care ar consuma doar 4.1 litri/100 km si sa ''elimine'' doar 109 g/km de CO2. Insa acum el exista: Passat Variant BlueMotion II. Volkswagen deja se incadreaza in normele de poluare Euro-6, ce vor intra in vigoare incepand cu anul 2014. Doar ca aceasta masina senzationala, ecologica si economa este inca in stadiu de concept. Dar va aducem la cunostinta ca pentru anul 2009 este pregatita deja o versiune ce va intra in serie, eliminand doar 114 g/km de CO2. De asemenea, si Golf BlueMotion (emisii CO2: 99 g/km) se pregateste sa intre in productie anul viitor. Aceasta inseamna ca Volkswagen ofera clientilor unele dintre cele mai ecologice automobile din clasa compacta si medie.

Martin Winterkorn spune: ''In Passat BlueMotion II, componentele tehnologice ale conceptului BlueMotion sunt combinate pentru prima data cu cele de pe noul sistem BlueTDI.''

Directorul Volkswagen AG a continuat: ''BlueMotion demonstreaza foarte bine, cum putem sa cream automobile moderne si accesibile, dar si econome, aplicand tehnologiile ecologice si modificarile aerodinamice speciale. Conceptul BlueTDI, paralel demonstreaza cum tehnologiile performante de reducere a gazelor nocive, pot fi atinse multumita utilizarii convertorului catalitic, denumit SCR. Cand cele din urma se combina impreuna, rezulta urmatorul lucru: consum de doar 4.1 litri/100 km si autonomie de peste 1.700 km. Astfel, Passat Variant demonstreaza potentialul larg al tehnologiilor folosite.''

Cateva trasaturi adoptate in cel mai nou Passat BlueMotion, care, desigur ca, isi face debutul la Salonul Auto din Paris, reprezinta modificarile aerodinamice, noul sistem Start/Stop, TDI-ul cu tehnologia common rail si cutia de viteze cu rapoarte marite. Passat BlueTDI, o alta premiera mondiala ce va avea loc la acelasi Salon din Paris, dispune de convertorul catalitic SCR si de aditivii AdBlue, meniti sa reduca continutul de oxid de azot. Pentru prima data pe un Volkswagen, este folosit un sistem de regenerare a energiei, ce rezulta in urma franarii; multumita acestuia, se obtine o reducere de combustibil.

La general, putem afirma ca tehnologiile folosite pe conceptul Passat BlueMotion II, reduc consumul de combustibil cu aproximativ 0.8 litri la 100 km, comparativ cu versiunea normala – Passat Variant BlueMotion, ce reprezinta si asa un automobil destul de econom. De asemenea, emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20 g/km. Volkswagen va oferi modelul Passat BlueMotion II in versiune atat sedan, cat si Variant.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!