Prima pagină  »  Ştiri  »  Prima livrare a celui mai scump automobil decapotabil din lume, Maybach
3 OCTOMBRIE 2008, 16:30
1,917
0
Prima livrare a celui mai scump automobil decapotabil din lume, Maybach Landaulet, va avea loc in toamna acestui an
De Ilie Toma
0
In gama modelelor de lux Maybach, a aparut cel de-al cincilea model – Landaulet. Cel din urma respecta toate traditiile unui astfel de tip de caroserie – spatiul soferului este acoperit, iar cel al pasagerilor – este expus in aer liber. Atunci cand pasagerii VIP au dorinta, acoperisul mare poate fi deschis, fiind astfel mai aproape de natura. La moment, doar Maybach ofera acest tip de caroserie, dintre toti producatorii existenti. Desigur, automobilul dispune de cel mai inalt nivel al comfortului si de tehnologii sofisticate, pentru a stabili noi standarte, in segmentul automobilelor de lux.

Cercetarile asupra noului model au inceput inca in noiembrie 2007. Iar acum el a fost prezentat la Salonul Auto din Paris. Deoarece masina este intr-atat de exclusiva, producatorul a decis ca fiecare client va putea comanda masina asa cum ele doreste, cu optiunile convenabile lui.

Productia modelului este desigur ca, limitata si va fi produs la uzina din Sindelfingenover. Materiale de cele mai inalta calitate, executate de specialisti calificati, vor satisface cerintele clientilor, in dotarea in care ei doresc sa primeasca masina. Sondajul efectuat printre 531 de milionari din SUA, de catre Luxury Brand Status Index, arata ca Maybach a fost votat ca cel mai prestigios brand de automobile.

Maybach Landaulet este propulsat de un motor V12, pe care inginerii de la Maybach l-au dezvoltat pentru modelul Maybach 57 S si Maybach 62 S, impreuna cu specialistii de la Mercedes-AMG. Multumita celor doua turbine si si sistemului de racire cu apa, cei 12 cilindri produc 612 CP dintr-un volum de 6.0 litri. Aceasta putere este disponibila intre 4.800 si 5.100 rpm, iar cuplul indica o valoare impresionanta de 1.000 Nm!, disponibili intre 2.000 si 4.000 rpm.

Ca si toate celelalte modele Maybach, Landaulet beneficiaza de experienta brandului-sora, Mercedes-Benz, la dezvoltarea si producerea automobilelor de inalta calitate, in segmentul de lux. Inovatiile importante de pe Mercedes-Benz, dezvoltate in prealabil pentru Maybach, sunt oferite standart pentru toate modelele Maybach, si desigur ca, nu lipsesc nici de pe ultima aparitie – Landaulet. Maybach Landaulet va costa 900.000 Euro. Primul client va primi automobilul in toamna acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!