Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota a prezentat noul sau crossover compact la Salonul Auto din
3 OCTOMBRIE 2008, 13:11
1,427
0
Toyota a prezentat noul sau crossover compact la Salonul Auto din Paris
De Ilie Toma
0
Noul Toyota Urban Cruiser este destinat in special traficului urban, cu mici calitati de offroader. Este foarte comod de a circula cu acest automobil in oras insa si mai comoda este reprezinta procesul de parcare.

Acum este cel mai potrivit moment de a lansa oficial noul Urban Cruiser 1.4 D-4D, ce dispune de tractiune integrala. Modelul a fost prezentat la Salonul Auto din Paris.

Kosuke Shibahara, inginer-sef a companiei Toyota explica: ''Acest model are un avantaj mare in clasa sa, din cauza emisiilor reduse a gazelor nocive. Deoarece in multe tari ale lumii, degraba se va incepe taxarea pentru emisia gazelor de CO2, acum este cel mai potrivit moment pentru a lansa noul Urban Cruiser, un model un placerea de a conduce si emisiile de CO2 reduse se combina perfect.''

Urban Cruiser reprezinta un model compact, ce are 3.930 mm lungime si 1.725 mm latime. In interior se vor simti comod cinci pasageri si vor dispune de un spatiu de depozitare a bagajelor destul de mare pentru clasa sa. Multumita ampatamentului de 2.460 mm, pasagerii din spate se vor simti foarte comod. Capacitatea de incarcare este de 314 litri, putand fi extins pana la 749 litri, in cazul rabatarii scaunelor spate.

Motorul diesel de 1.4 litri D-4D este oferit standart, impreuna cu filtrul de particule (DPF) si traciunea integrala. Motorul produce 90 CP si 205 Nm, ce sunt disponibili de la 1.800 pana la 2.800 rpm. Emisiile de carbon sunt de 133 g/km – un nou record mondial pentru acest segment de automobile.

Un nou motor eficient de 1.3 litri, benzina, de asemenea este oferit, insa doar in varianta cu tractiune pe doua roti. Sistemul Dual VVT-i ajuta la obtinerea unui echilibru optim dintre putere si cuplu, indicand un consum de asemenea redus. Acest motor are cea mai mare rata de compresie, printre cele ce se alimenteaza cu cifra octanica 95. Este in stare sa produca 100 CP si 132 Nm, disponibili la 3.800 rpm.

Vanzarile lui Urban Cruiser vor demara in Marea Britanie in mai 2009 si va fi disponibil in doua versiuni. Prima va fi cu un motor de 1.33 litri Dual VVT-i, cu tractiune doar pe doua roti si cealalta versiune, cu motorul diesel de 1.4 litri, D-4D, disponibil cu tractiune integrala. In Marea Britanie, rata procentuala a vanzarilor se asteapta a fi de 70% la 30% a versiunilor cu motor pe benzina si respectiv cu motor diesel.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!