Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo Cars evita concedierea salariatilor
13 MARTIE 2009, 09:54
1,380
0
Volvo Cars evita concedierea salariatilor
De Redactia PiataAuto.md
0
Vinzarile globale de automobile scazute dramatic, fac ca producatorii auto sa aplice un set de masuri necesare pentru a trece de aceasta situatie neplacuta. Deja s-au intilnit in lume cazuri cind a fost oprita productia, sau chiar au fost concediati salariatii. Insa producatorul suedez de automobile, Volvo Cars, a gasit o solutie care sa nu permita micsorarea personalului, dar care sa fie eficienta in timpul crizei economice instalate la nivel mondial. Solutia a fost gasita in urma discutiilor purtate cu sindicatele locale in urma carora a fost incheiata o intelegere. Aceasta consta in faptul, toti salariatii in anul 2009, vor contribui la micsorarea cheltuielilor de intretinere a personalului, iar ca prima masura a fost aplicata aminarea revizuirii salariilor. Cheltuielile de intretinere vor fi micsorate si pentru conducerea companiei.

Presedintele Volvo Cars, Stephen Odell, a declarat in fata publicului ca compania se afla intr-o situatie extrema datorate vinzarilor scazute, de altfel tot mai mici saptamina de saptamina, in special pe pietele principale SUA si Suedia, astfel compania este nevoita sa reduca din cheltuieli.

Intelegerea dintre Volvo Cars si sindicatele locale este valabila pina la 31 decembrie 2009, iar in aceasta perioada va fi aminata revizuirea salariilor, totalul orelor lucrate pe saptamina vor fi reduse cu 1.5 ore, vor fi reduse cu 5 % salariile a 40 de directori cit si a conducerii de virf a companiei, iar pina la sfirsitul anului nici un salariat nu va primi bonus-uri. La acestea se mai adauga 45 zile de concediu fortat, iar numarul vehiculelor produse va fi si el micsorat pentru a corespunde cererii pe piata.

Situatia pe care o au suedezii la moment si masurile de combatere, sunt demne de aprecieri inalte. Volvo Cars a gasit o modalitate eficienta pe undeva poate un pic neplacuta, dar cel mai important, una care nu va lasa oamenii in strada.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!