Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz isi prezinta noile vehicule cu destinatie speciala
5 NOIEMBRIE 2009, 10:12
1,400
0
Mercedes-Benz isi prezinta noile vehicule cu destinatie speciala
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Cu putin timp in urma, Mercedes-Benz a invitat reprezentantii mass-media la un eveniment ce a durat doua zile langa orasul german Stuttgart, acolo unde jurnalistii au avut ocazia sa faca cunostinta cu cele mai noi vehicule cu destinatie speciala. In total, Mercedes-Benz a prezentat trei modele, acestea fiind Unimog, Zetros si Econic.

Ca un vehicul cu destinatie speciala dotat cu tractiune integrala, Mercedes-Benz Unimog, in toate varietatile sale, isi ofera serviciile deja de cateva decenii in peste 100 tari ale lumii. Pe langa bine cunoscutii U300 si U500 sau U4000/U 5000, specialistii au fost atrasi in mod deosebit de noul Unimog U 20, cel care are un ampatament de doar 2.70 metri este oferit in trei versiuni de 7.5, 8.5 si 9.3 tone. U 20 ofera noi posibilitati de acces pentru echipele de interventie speciala in zone greu accesibile, precum zonele muntoase sau orasele vechi.

Prezentat pentru prima data la ultimul Salon Auto de la Frankfurt, noul Mercedes-Benz Zetros cu tractiune integrala este pozitionat mai sus de Unimog, fiind caracterizat ca un vehicul de interventie speciala de mare tonaj, a carui atribut special este capacitatea inalta de incarcare combinata cu posibilitatile off-road sau on road. Zetros este oferit in doua versiuni – cu doua punti si 18 tone, sau cu 3 punti si 25 tone, ambele cu posibilitatea de a parcurge terenuri grav accidentate, sau de a trece rauri cu o adancime de pana la 1.1 metri.

Al treilea vehicul prezentat este modelul Econic, unul care s-a recomandat foarte bine ca un vehicul specializat in stingerea incendiilor. Specialistii invitati au fost impresionanti sa descopere suspensia pneumatica care ofera vehiculului o manevrabilitate excelenta in ciuda centrului de greutate inalt. Efortul depus de conducator este redus datorita cutiei automate de viteze, care la fel ca si suspensia pneumatica este oferita standart.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!